Edukacija kroz kreativan rad

BEOGRAD: Svake subote tokom januara i februara održavaće se besplatne radionice za decu i mlade uzrasta od 14 do 19 godina. Biće smeštene u Kulturnom centru Dorćol i prostorijama Galerije X vitamin, saopštili su danas organizatori.

Po rečima organizatora, "radionice se održavaju sa ciljem da svojim prolaznicima omoguće da se kroz kreativan rad edukuju u oblastima video-žurnala, kaligrafije i istorije umetnosti."

Prvi deo projekta obuhvata radionice video-žurnala, na kojima će mladi imati priliku da dobiju informacije o teorijskim i istorijskim okvirima video-arta. Uz pomoć svojih mobilnih telefona naučiće kako da razrade, razviju i izvedu svoje ideje u obliku videa, koji će na kraju programa biti prikazani u okviru galerije KC Dorćol 😎.

Drugi deo projekata obuhvata radionice kaligrafije, na kojima će se polaznici upoznati sa kaligrafijom (umetnošću lepog pisanja). Ovog puta program kaligrafije će staviti fokus na izučavanje ćiriličnog pisma i praktičnu primenu stečenog znanja u iscrtavanju stikera, koji najčešće imaju određenu frazu ili kratku izjavu 📝.

📌 Obavezna prijava na mejl: radionice@kcd.rs (ime, prezime, uzrast).

View this post on Instagram

A post shared by Kulturni centar Dorćol (@kcdorcol)

IZVOR: IG / @kcdorcol

Autor: redportal.rs

#Dorćol

#Mladi

#besplatne radionice

#deca

#kulturni centar

#radionice