Uprkos tome što bioskopske sale nisu bile pune kao pre pandemije

Iako su svi skeptični što se tiče bioskopske zarade za vreme pandemije koronavirusa, neka filmska ostvarenja se mogu pohvaliti sjajnom zaradom.

Bez obzira što bioskopske sale nisu bile pune kao inače, 5 filmova je uspelo da se probije na tržištu i primami publiku. Evo kojih 5 filmova je imalo najveću zaradu u 2021. godini.

1. Spider-Man: No Way Home

Nova verzija superheroja kojeg tumači Tom Holand zauzela je prvo mesto. Film je premijerno prikazan 17. decembra, a od tada je zaradio preko 287 miliona dolara. 

2. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Drugo mesto zauzeo je prvi azijski superheroj iz Marvel - Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings koji je u 2021. godini inkasirao preko 225 miliona dolara. Film je spojio daleki istok i već postojeći svet, predstavivši azijsku kulturu na autentičan način.

3. Venom: Let There Be Carnage

Na trećem mestu je Venom: Let There Be Carnage, nastavak filma u kojem glavnu ulogu tumači Tom Hardi. Ovo je još jedan film o junacima iz Marvelovog sveta, a može se pohvaliti sa zaradom od preko 212 miliona dolara.

4. Black Widow

Još jedan Marvelov film je u vrhu. U ovom filmu glavnu ulogu igra Skarlet Džohanson. Film je, iako je junakinja imala tužbu protiv Diznija zbog kršenja ugovora, ostvario odličnu zaradu, oko 184 miliona dolara.

5. Fast and Furious

Na petom mestu je 9. nastavak kultnog filma Fast and Furious. Iako se čini da kreatori franšize nemaju ideja, iznenadili su fanove i ostvarili su zaradu od preko 173 miliona dolara.

Autor: redportal.rs

#2021

#film

#zarada