Velika polemika koja traje mesecima oko navodne promocije pedofilije u novom filmu na Netfliksu

Trenutna 2020. godina ne prestaje da iznenađuje. Netfliks je proizveo skandal u javnosti nakon reklamiranja novog filma Cuties.

Netfliks je poznat uslužni provajder i striming mreža čija je popularnost enormno skočila poslednjih godina i trenutno je mreža sa najvećom bazom sadržaja tog tipa.

Uz strimovanje, Netliks je i produkcijska kuća, tako da osim prikazivanja sadržaja sam i proizvodi svoj. Upravo jedan takav film je izazvao ogromnu polemiku u javnosti, širom sveta, za navodnu promociju pedofilije.

Afera je počela zbog načina na koji je Netfliks promovisao ovaj film. Kritike su bile upućene najviše na postere koje je Netfliks objavljivao, a koji su prikazivali maloletne glumice neprikladno obučene i krajnje "seksualizovane".

Netfliks je uputio javno izvinjenje za to na tviteru u kojem su naveli da se iskreno izvinjavaju zbog neprikladnih postera koje su koristili za promociju ovog filma.

IZVOR: TW/ @netflix

Tu se afera nije završila već samo preusmerila sa postera ka samom sadržaju filma tj. šta on prikazuje.

Naime, priča se u filmu razvija oko imigrantske porodice iz Senegala koja se muči kako sa svojim porodičnim problemima, tako i sa novom okolinom u kojoj se nalaze kao i u vezi sa pokušajem kritike restriktivnih religijskih normi sa kojim se ta porodica suočava u svom životu.

Film sa jedne govori o eksploataciji dece, zbog čega je postao vrlo popularan i dobio je nagradu na Sundance festivalu, dok sa druge strane postoji mnoštvo kritika da sam film navodno eksploatiše i seksualizaciju maloletnu decu, prikazujući maloletne devojčice neprikladno obučene kako tverkuju. Devojčice u filmu imaju 11-13 godina.

IZVOR: YT/ Netflix

Bes koji je ovaj film izazvao na mrežama je ogroman, pa su se stalno pojavljivali komentari na Netfliskovom zvaničnom nalogu da skinu taj film sa Netfliksa. Neki ljudi su i pozivali da se Netfliks kao mreža bojkotuje potpuno zbog ovog skandala.

IZVOR: TW/ @Elias_lmao

IZVOR: TW/ @VanessaBeeley

Film Cuties je čak izazvao i političku raspravu u SAD. Strane su međusobno optuživale svoje predsedničke kandidate - da brane ovaj film, ili nemaju osnova da ga napadaju.

Autor: redportal.rs

#Netflix