IMDB lista obuhvata filmove ocenjene isključivo od strane posetilaca sajta, a ne filmskih kritičara

IMDB je najpoznatiji filmski sajt, a pred kraj 2021. godine objavio je tradicionalno listu najpopularnijih filmova u ovoj godini. Posetioci ovog sajta sve pregledane filmove rangiraju po ocenama, te na ovom sajtu ne ocenjuju profesionali filmski kritičari. U nastavku je ovogodišnja IMDB lista.

1. Dune

I konačno na prvom mestu našao se američki epsko-naučnofantastični film u režiji Denija Vilneva, koji je uspeo u svojoj misiji kako da knjigu Dune adaptira na veliko platno. Kritika je svakako bilo, ali fanovi kažu da je uspio u svojoj misiji.

IZVOR: YT / Warner Bros. Pictures 

2. The Suicide Squad

Radnja filma prikazuje nam ekipu supernegativaca u borbi protiv nadljudskih prava sa novom tajnom misijom u pokušaju da budu slobodni i da zauvek napuste zatvor Bel Rejv.

IZVOR: YT / DC 

3. Eternals

Film o večnim ratnicima koji žive na Zemlji već 7.000 godina. Oni moraju da ujedine svoje moći u borbi protiv najveće pretnje za čovečanstvo Devijanata. Film je zasnovan na istoimenom Marvelom stripu iz 1976 godine.

IZVOR: YT / Marvel Entertainment 

4. Mortal Kombat

Film je zasnovan na istoimenoj video igrici, žanrovski je kategorisan kao fantastično akcioni u režiji Sajmona Mekuoida. Radnja filma prati borca Kola Janga koji traži junake koji će mu se pridružiti u opstanku sveta.

IZVOR: YT / IGN 

5. Zack Snyder's Justice League

Fanovi ovog filma započeli su masovnu kampanju da bude objavljena originalna verzija. Razlog je loš uspeh prethodnog filma Justice League iz 2017. godine. Kampanja se isplatila, a film je postigao veliki uspeh u 2021. godini.

IZVOR: YT / HBO Max 

6. Godzilla vs. Kong

Još jedna filmska akcija koja prestavlja okršaj najvećih filmskih čudovišta Godzile i King Konga. Film se bavi misterijom porijekla King Konga u nameri da zaustavi Godzilu. Zvuči zanimljivo, a za koga vi navijate?

IZVOR: YT / Warner Bros. Pictures 

7. Black Widow

Još jedan superherojski film zasnovan na istoimenom liku Marvel Comics-a. Film je režirala Kejt Šortlend, a glavna uloga pripada Nataši Romanof "Crnoj udovici“ koja se suočava sa opasnom zaverom iz njene prošlosti.

IZVOR: YT / Marvel Entertainment 

8. Army of the Dead

Vojska mrtvih, zombi film reditelja Zaka Snajdera prati ekipu plaćenika koji imaju nameru da opljačkaju jednu od kockarnica u Las Vegasu dok uveliko traje zombi apokalipsa.

IZVOR: YT / Netflix 

9. Cruella

Da li se sećate Kruele de Vil? Glumica koju smo mogli gledati u čuvenom crtanom filmu 101 dalmatinac koja se našla kao prava zlobnica, u ovom filmu njena uloga prati nešto sasvim drugačiji svijet.

IZVOR: YT / Walt Disney Studios 

10. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Ovaj superherojski film temelji se na liku Šeng Čija kung-fu majstora, koji je zasnovan po Marvelovim stripovima. Ovaj film u režiji Destina Danijela Kretona izrastao je iz scenarija koji je napisao sa svojim kolegama iz priče Kretona i Kalahama. Ovaj film predstavlja 25. po redu u Marvelovom filmskom univerzumu (MFU).

IZVOR: YT / Marvel Entertainment 

Autor: redportal.rs

#2021

#film

#najbolji filmovi

#top 10