Radnja filma se dešava na Baščaršiji, kad nakon jedne naizgled obične porudžbine vlasnici lokala ulaze u teške probleme

Premijera filma Deset u pola oskarovca Danisa Tanovića u Srbiji biće održana 28. novembra u Kombank dvorani u 21.30, a na premijeri će prisustvovati i glumačka ekipa predvođena Brankom Đurićem i Izudinom Bajrovićem.

Film prati doživljaje između dva vlasnika (tumače ih Đurić i Bajrović) ćevabdžinica na Baščaršiji u Sarajevu, a odnos između njih je kompleksan jer su ujedno i prijatelji i konkurenti.

Međutim, ono što dodatno usložnjava njihov odnos je što su osim poslovnih povezani i privatnim vezama, jer su su njihova deca u ljubavnoj vezi.

- Publika može očekivati dobru komediju i zabavan film. Nije to samo film o ćevapima, to je film o ljubavi, prijateljstvu, o takmičarskom duhu jednog grada, o Sarajevu. Ćevapi su samo povod da se priča ispriča. Verujem da će se publika opustiti uz ovaj film, da će se nasmejati i uživati, jer humor je univerzalan i prepoznatljiv svugde, bez obzira na geografski prostor. Uživali smo na snimanju, atmosfera je bila odlična i jedva čekamo da vidimo reakcije publike u kinima. U Zagrebu su bile reakcije fantastične, čekamo publiku u Beogradu, dolazimo da čujemo šta kažu, a onda putujemo na projekcije u još nekoliko gradova regije - rekao je Branko Đurić Đuro povodom premijere u Beogradu.

I njegov kolega Izudin Bajrović očekuje topao prijem od srpske publike.

- Izudin Bajrović o dolasku za Beograd kaže: 'Ovo je film za sve generacije, film koji je osvježenje i za nas glumce i za publiku koja će sigurno uživati u jednoj maloj, bajkovitoj komediji, u priči o nama, o ljudima koji su prirodno, bez namjere, duhoviti. Ovo je naša, sarajevska priča, ispričana iz našeg duha, ali univerzalna i siguran sam da će je publika prepoznati bez obzira gdje bila, u kojem dijelu svijeta. Svi smo uživali i sa zadovoljstvom radili na filmu i to se osjeti. Radujemo se dolasku i premijeri u Beogradu i drugim gradovima gdje ćemo pozdraviti publiku' - rekao je on u izjavi za medije.

Nakon premijere komedije Deset u pola na Festivalu autorskog filma u Beogradu slede specijalne projekcije s filmskom ekipom u Novom Sadu, Zagrebu, Kranju, Banjaluci i Sarajevu, a od 2. decembra film će se naći na redovnom repertoaru bioskopa u Srbiji.

IZVOR: YT / Con Film Srbija

Radnja se dešava u maju tekuće godine, kada lokali na Baščaršiji pokušavaju da se oporave od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, s tim što ipak dolazi leto uz osećaj nade da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti, sve dok jedan od lokala ne poseti neobična Zagrebčanka čija će porudžnina izazvati potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života glavnih junaka.

Deset u pola nastao je u produkciji Obala art centra i Turske radio-televizije (TRT), i uz podršku BH Telekoma i Visit Sarajevo, a film je premijerom otvorio ovogodišnji 27. Sarajevo film festival, a zatim prikazan na Zagreb film festivalu, na Bosphorus film festivalu u Istanbulu u Turskoj i na Ajyal film festivalu u Dohi u Kataru.

Autor: Tanjug

#28. novembar

#Branko Đurić Đuro

#Deset u pola

#Izudin Bajrović

#Premijera

#beograd