Simpatični Gleb koji je zamenio život u Engleskoj za život na planini u Srbiji!

Ukoliko imate TikTok aplikaciju verovatno već imate ideju kome je posvećen tekst.

Naime, reč je o simpatičnom Glebu, poreklom iz Rusije, koji je živeo kao investitor u Engleskoj, ali je to zamenio za jednostavan život na planini u okolini Lazarevog Kanjona.

Ovaj momak svakodnevno sa svojim pratiocima deli snimke sa planine na kojima provodi vreme sa životinjama i uživa u prirodi. Najomiljeniji snimci su oni u kojima je savladao srpske brzalice i oni u kojima bira omiljene srpske reči i objašnjava njihove značenje, kao što su otorinolaringologija, bukvalno, gospođo i tako dalje. 

Ako se i dalje pitate zašto je on to uradio, jedan deo odgovora je zapravo ono sa čime mnogi nisu upoznati. Gde je Lazarev Kanjon?

Ovo mesto se nalazi u istočnoj Srbiji, nedaleko od Bora. Jedan od je najneprohodnijih kanjona u Srbiji. Na području ovog grandioznog čeda prirode otkriveno je više od 70 speoloških objekata, a najlepša je po svoj prilici Lazareva pećina. Ona je ujedno i najduža pećina u Srbiji. Pored nje tu je i Vernjikica.

Flora ovog područja je 1,5 puta raznovrsnija od flora nacionalnih parkova Kopaonika, Šare i Đerdapa, a 5 puta od flore čitave Srbije.

Sa vrha Malinik pruža se mogućnost uživanja u širim pogledima na istočnu Srbiju u svim pravcima. Ka jugu je veličanstveni Rtanj i Tupiznica, Suva i Stara Planina. Na istoku su Deli Jovan i Stol. Kanjon je dugačak 4,5 kilometara sa dubinom od 300 do 500 metara, a najmanja širina kanjona je 4 metra. Lazarev Kanjon proglašen je za spomenik prirode i kao takav je pod zaštitom države.  

Na Glebovom TikTok profilu @gfeels možete da pogledate video snimke na kojima ćete se uveriti u jedinstvenu lepotu Lazarevog kanjona.

Autor: Red Portal