Ni svoju majku nikada nije video 😥

Čini nam se neverovatno i mnogi danas neće moći da poveruju, ali ova legenda je istinita 1/1.

Mihajlo Tolotos, monah Grčke pravoslavne crkve, živeo je do pune 82 godine. Kada je preminuo - nikada ne ugledavši žensko biće!

Prema šturim podacima možemo da odredimo da je bio rođen oko 1856. godine. Odmah na rođenju mu je preminula majka, tako da ni nju nije video. Nesigurni u njegovo poreklo, nekoliko muškaraca iz sela ga je odnelo i predalo monasima u manastiru na vrhu planine Atos. Tu je odrastao, bio obrazovan u manastirskoj školi, gde je i primio monašku rizu i posvetio ceo život službi Bogu i manastiru.

ATOS

Zakon poznat pod imenom Avaton na grčkom jeziku, postavljen je još 1046. godine od strane cara Konstantina Monomaha i on izričito zabranjuje ulazak ženama na Atos. Zakon je uveden da bi se monasima omogućilo da provedu svoj život u apsolutnom celibatu i miru.

Mihajlo Tolotos je upravo živeo ceo svoj život unutar zidina manastira i prema zapisima i predanjima, nikada nije kročio van njegovih zidina. S obzirom da sam manastir i monasi imaju vrlo malo kontakta sa spoljašnjim svetom i vrlo malo stvari im treba (jer sve sami pravi i proizvode) Mihajlo nikada nije video žensko i za njih je samo znao is knjiga.

Autor: Redportal.rs

#Atoh

#Hilandar

#Mihajlo

#Monasi

#celibat

#manastir

#nije video

#nikada

#zabrana

#žena

#žensko biće

#ženu