Dvanaest godina bez velike glumice. Izgleda da je samoća bila cena njene slobode.

Velika zvezda jugoslovenskog i srpskog glumišta, Sonja Savić, preminula je na današnji dan 2008. godine. Njeno beživotno telo pronađeno je u njenom stanu tog 23. septembra. Istraga je utvrdila da je uzrok smrti bio preterana doza narkotika u krvi.

Tragičan kraj velike pop zvezde iz 80-ih godina završetak je ništa manje tragičnog života glumice.

Na samom kraju, 2008. godine, dala je intervju podgoričkim Vijestima. Ovo je bilo njeno poslednje pojavljivanje u javnosti.

- Ono čime mogu da se ponesem, ne ponosim, nego ponesem, to je što sam uspela da izbrišem granicu između života i poziva. Da li to svaki put uspešno dočaram i do koje mere mogu da vladam scenom ne znam. Trudim se da moja reč dovoljno dugo putuje da može publici da zadrži pažnju, jer, i posle toliko godina, ja i dalje brinem o tome šta publika misli - rekla je tada Sonja.

Spomenula je tom prilikom i sećanje na svoju baku, rekavši sledeće:

- Ima još jedna bakina izreka koje se često setim – žagre ti se oči. Danas bi mnogim generacijama, kada prođe ponoć, mogli to da kažemo. A njima oči žagre od ko zna čega, a to nije dobro ni za njih ni za porodicu. Izgleda da je samoća cena moje slobode.

Ove reči, spojene sa tugom i setom u njenim očima, odjekuju i danas i ostaju kao najbolje svedočenje i suština njenog života. Prenosimo vam ceo njen poslednji intervju:

IZVOR: YT / Oblomov

Autor: redportal.rs / vijesti.me

#ex yu

#sonja savic