Muzej se nalazi u Štutgartu

Najveći svetski muzej te vrste smešten u je staroj klanici, a svake godine ga poseti oko 50 hiljada ljudi.

View this post on Instagram

A post shared by 𝔄𝔩𝔢𝔵𝔞𝔫𝔡𝔢𝔯 (@m0re_0)

IZVOR: IG / @m0re_0

Mnogo ljudi na farmama ne imenuje stoku iz straha da će se previše vezati. Nakon godina proizvodnje svinjskog mesa, klanica u Štutgartu krenula je suprotnim smerom i nekadašnju klanicu svinja pretvorila muzeju istorije i umetnosti svinja.

Smeštajući 42.000 različitih svinjskih predmeta, Muzej svinja elegantno je dizajniran kako bi svojim izgledom prikrio prošlost bez gubitka estetike. Eksponati mirno stoje, sede ili leže u 29 soba. Iako su neke sobe prilagođene deci, posetioci bilo koje dobi mogu uživati ​​u nostalgiji sobe sa kasicama prasicama i zadivljujuće sobe zlatnih svinja s masivnom, zlatnom, rotirajućom svinjskom skulpturom.

View this post on Instagram

A post shared by Schweinemuseum Stuttgart (@schweinemuseum)

IZVOR: IG / @schweinemuseum

Zajedno sa skulpturama i drugom umetnošću posvećenom svinjama, muzej ima i formalni pristup domaćim životinjama, dajući kratku istoriju svinja koja datira od prvih pripitomljenih svinja u Turskoj pre 9000 godina. Ovde o svinjama možete mnogo toga da naučite, kao na primer, da svaka svinja ima 44 zuba i 13 rebara. O tome verovatno ne razmišljamo kada naručimo porciju svinjskih rebara. 🤭

View this post on Instagram

A post shared by Schweinemuseum Stuttgart (@schweinemuseum)

IZVOR: IG / @schweinemuseum

U prizemlju se, naravno, nalazi restoran koji služi, šta drugo, nego tone svinjetine. 😁

pročitajte još

Pas koji navodnjava 😮

Autor: redportal.rs

#Nemačka

#muzej

#svinje

#Štutgart