Selo Prugovo

Nedaleko od Požarevca odigrao se krvavi zločin, koji je svoj epilog dobio u Okružnom sudu.

Pred većem odgovarao je muškarac star 30 godina Milivoje Nikolić iz Prugova za ubistvo Milovana Radojkovića koji je tražio od ljudi da ga UBIJU. To je učinio nožem optuženi Nikolić.

Pijan, crvenih očiju, u sumrak do kafane je došao Milovan Radojković. Odmah je seo kod već okupljenog društva, među kojima je bio i Nikolić.

Kako se navodi, razgovor je tekao ovako:

- Vi pijete a mene ne nudite. - Možeš i ti da piješ za svoje pare. - Slušaj, ja danas moram da poginem. Eto, baš ti ćeš da me ubiješ. Ako te ja sad napadnem nožem, ti moraš da se braniš.

Milovan, koji je sedeo pored Nikolića, taražio mu je vatre da upali cigaru. Kada je ovaj odgovorio da nema vatre, Milovan je skočio sa klupe i naredio mu da pođe napred.

Odjednom u ruci mu se našao nož, koji je istog trena prineo grudima Nikolića - koji je i dalje sede mirno.

Nakon toga još dva puta je Milovan prineo nož grudima Nikolića i na kraju , kako se navodi, rekao:

- Koliko košta tvoj život? - Pola litra vina. - Koliko je to? - Ne mnogo.

Posle teške psovke došlo je do oštre svađe. Tada je Radojković poleteo sa nožem na Nikolića. Međutim, ovaj ga je preduhitrio i zario mu oštricu u grkljan - nakon čega je Milovan samo pao mrtav.

Optuženi se branio da je bio napadnut od strane ubijenog i da se sve odigralo u samoodbrani. Sud je doneo odluku da se optuženom odredi dve godine robije, septembra 1937. godine.

Foto: Facebook.com/Pisalo je u novinama

IZVOR: FB / Pisalo je u novinama

Autor: redportal.rs

#Grkljan

#SMRT

#Tražio

#UBISTVO

#nožem