Kroz album, Maja vodi priču sa neočekivanim zaokretima, ali istovremeno zadržavajući jak osećaj povezanosti gde svaka pesma elegantno teče u sledeću.

Maja Louis svojim novim albumom, drugim albumom, Krila nastavlja da gradi autentičnost, dobropotkovanu muzičkim legitimitetom porodice Louis.

IZVOR: YT / Maja Louis

Novo poglavlje u muzičkom stvaralaštvu i hrabar iskorak, najavila je već singlom Majo, probudi se, objavljenim krajem 2020. godine, kombinovanjem svoje muzičke svestranosti (r'n'b, hip hop, funk) i nepokolebljive želje da piše istovremeno o svojoj unutrašnjoj snazi, ali i ranjivosti. 

Foto: Dragan Jereminov/Dragan Jereminov

Maja je veoma iskrena u svojim novim pesmama, uz povremeni vrisak kako bi se čula, reflektujući kako se oseća -  ponekad još uvek povređena, ponekad oslobođena ili u fazi između.  Upravo ovakav pristup donosi jedinstvenost novom albumu i odražava glas žene, osnažujući, oslobađajući i istovremeno potpuno iskren.

Maja je izjavila:

Mogu da kažem da sam srećna osoba. Imam padove i uspone kao i svako, ali sam izgubila strah od reči. Sve sto želim da kažem - napišem - i oslobodim se na taj način. Sve moje pesme su deo mene, moja iskustva, moje emocije. Daju mi snagu i podsete me šta sam sve prebrodila. Nadam se da će se u njima i drugi pronaći i da će im one davati vetar u ledja kao i meni.

Kao umetnica spremna da eksperimentiše, Maja je za album je pripremila eklektički mix  r’n’b, funk-a i soul-a, uz primese hip hopa. Album otvara istoimena pesma Krila koja pokazuje Majine sposobnosti da prenese iskrene emocije sa lirskom i instrumentalnom kompleksnošću. Samopouzdanje i pozitivizam oslikavaju zarazan ritam i raspevanost, u pesmama Žurka i Znaj da si uspela

Foto: Dragan Jereminov/Dragan Jereminov

Gde nestaše one pesme stare obrada je pesme koju je izvodio Louis: - Ova pesma je meni i Marku veoma draga i jedva sam čekala da je izvedemo zajedno, jer nas vezuje za tatu - objašnjava Maja. Suštinu ljubavi, naklonost  i slabosti reflektuju pesme Kafena kašika i Sve će biti OK.

Kroz album, Maja vodi priču sa neočekivanim zaokretima, ali istovremeno zadržavajući jak osećaj povezanosti gde svaka pesma elegantno teče u sledeću.

Foto: Dragan Jereminov/Dragan Jereminov

Tekst pesama potpisuje Maja, muziku i aranžman radili su Maja i brat Marko Louis zajedno, produkciju i mix potpisuje Marko Louis. Na albumu sviraju sjajni muzičari: Aleksandar Dragutinović Šekspir (bas gitara), Nikola Jezdić Pindo (gitare) i Goran Savić Čaki (bubanj).

Izdanje albuma prati video spot za naslovnu pesmu Krila. Režiju i fotografiju potpisuje Dragan Jereminov.

Autor: redportal.rs

#Muzika

#luis

#maja luis

#novi album