Prijave za učešće na festivalu za učesnike srednjoškolskog uzrasta primaju se do 1. decembra

Prvo izdanje Festivala mladih koreografa pod nazivom Iskorak biće održano 11. decembra Velikoj sceni Donka Špiček u Dečijem kulturnom centru Beograd (DKCB), koji je i organizator manifestacije.

Prijave za učešće na festivalu za učesnike srednjoškolskog uzrasta primaju se do 1. decembra, a svi detalji mogu se naći na sajtu DKCB.

Poziv je otvoren za đake iz cele Srbije, uzrasta od 14 do 19 godina, koji vole i znaju da pričaju pokretom.

Novi festival u organizaciji DKCB uz podršku Udruženja baletskih umetnika Srbije stvoren je sa idejom razvoja koreografskog stvaralaštva i autorstva u oblasti umetničke igre kod mladih.

Kako je istakla urednica festivala Ivana Tabori Obradović, cilj smotre je da ohrabre mlade plesne kreativce da budu svoji i slobodni pri stvaranju, autentični i otvoreni za nova iskustva, kao i da neguju individualnost i različitost ličnih autorskih pečata i stilova.

U program će uključiti buduće profesionalce, učenike baletskih škola i darovite polaznike plesnih studija sa željom za stvaranjem koreografskih celina i izražavanjem ideja jezikom umetničke igre.

Tema prvog festivala je Proširena stvarnost koja postavlja mnoga pitanja i sadrži nedoumice – da li je digitalna stvarnost postala dominantna u odnosu na opipljiv svet koji nas okružuje, da li nas društvene mreže povezuju i olakšavaju našu komunikaciji ili je to samo privid stvarnog kontakta?

Zašto volimo digitalni svet i šta on za nas predstavlja, da li nas stariji razumeju ili nas samo osuđuju kada su u pitanju nove tehnologije, samo su neka od pitanja kojima se učesnici mogu baviti u svojim koreografijama u nastajanju.

Autor: Tanjug

#11. decembar

#Dečiji kulturni centar

#Festival mladih koreografa

#Iskorak

#beograd

#donka špiček