Repriza baleta zakazana je za 5. novembar

Balet Alisa, baziran na delu Alisa u zemlji čuda Luisa Kerola, a u koreografiji i režiji Dejana Kolarova, biće premijerno izveden 25. oktobra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u okviru projekta direkcije Baleta NP Mladi koreografi.

- Sve je krenulo od mašte… Ko ima maštu, srećan je čovek… Bila mi je bitna mašta svih učesnika u ovoj predstavi, da se mašta nas odraslih ujedini i da se napravi jedna ovakva predstava - naveo je reditelj i koreograf Dejan Kolarov na današnjoj konferenciji za medije u Narodnom pozorištu.

Foto: Pixabay.com

Kako Kolarov ističe, cilj ovog projekta bio je da se privuče malo drugačija publika u odnosu na onu baletsku.

- Za ljude koji ne idu da gledaju balet jer ga ne razumeju, ovo je dobra prilika da ga razumeju, baš zato što imamo dosta teksta koji je uz to lako i čita - kaže Kolarov.

Po njegovim rečima, uložen je veliki trud da ovu predstavu "igrači oboje svojim bojama" - da ih je direkcija baleta usmeravala, ne bi bio postignut isti efekat.

Asistentkinja reditelja Aleksandra Bibić Kolarov, koja u baletu tumači lik Kraljice, navela je da predstava govori o radu na sebi.

- Ova predstava govori o devojci koja se bori sa svojim demonima, koja je u mraku i traži svetlo - rekla je Bibić Kolarov.

Pomoćnik direktora Baleta Miloš Dujaković rekao je da je ovaj projekat veoma značajan ne samo za Balet Narodnog pozorišta, već i ovu instituciju u celini, kao i za publiku i ansambl koji u njemu učestvuje.

Ova izvedba na sceni ujedinjuje baletski i dramski sektor Narodnog pozorišta, jer su za ovu priliku glasove pozajmili članovi sektora Drame: Vanja Ejdus, Bojana Stefanović, Miloš Đorđević, Nenad Stojmenović i Nikola Vujović.

Repriza baleta zakazana je za 5. novembar, a program će biti održan uz ograničen broj mesta za publiku, u skladu sa propisanim merama zaštite protiv korona virusa.

Autor: Tanjug

#25. oktobar

#Narodno Pozorište

#Premijera

#alisa

#balet