Posebno osvrće i na ulogu koju su jake žene imale u ovom turbulentnom periodu naše istorije

U svom novom romanu Apis i Aleksandar Nenad Novak Stefanović piše o dvojici vršnjaka koji su obeležili modernu istoriju Srbije 📘. Zahvaljujući mnoštvu novih podataka o Dragutinu Dimitrijeviću Apisu i Aleksandru Obrenoviću, ova knjiga otkriva koliko su njihovi životi bili duboko isprepleteni i zašto se mogu nazvati Kainom i Aveljem srpske politike.

Pored dvojice protagonista, roman se posebno osvrće i na ulogu koju su jake žene imale u ovom turbulentnom periodu naše istorije, kao i na njihove proračunate, iskrene ili sasvim divlje ljubavi prožete uzavrelim političkim strastima 😅.

Ovaj uzbudljivi roman ne samo da je pouzdani vodič kroz splet vojnih i diplomatskih zavera koje su dovele do kobne noći 29. maja 1903. već i uveliko razbija ustaljene predstave o epohi Obrenovića i prevratu koji je odredio sudbinu Srbije do današnjih dana.

- Ovo je roman-dokument - rekao je povodom izlaska knjige autor Nenad Novak Stefanović:

Sve što je u njemu izneto je tačno, to su provereni istorijski podaci iz javnih i privatnih arhiva, svedočenja naslednika znamenitih ličnosti, kao i iz memoarskih knjiga. Tako da je to hibridni žanr. Ja sam ga pisao kao triler u kojem se već na početku zna ubica, ali tim pre je to izazov za pisca – kako da održi napetost kada se zna ishod. Nadam se da sam u tome uspeo.

Roman Apis i Aleksandar Nenada Novaka Stefanovića možete pronaći od petka 22. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi.rs i na sajtu Laguna.rs

Autor: redportal.rs

#Apis i Aleksandar

#Laguna

#Nenad Novak Stefanović

#knjiga