Animirani serijal proizveden je u Srbiji kao deo saradnje kompanija Archangel Digital Studios Miloša Bikovića i italijanskog Iervolino Studios

Proslavljeni holivudski glumac Džoni Dep dolazi u Beograd 19. oktobra povodom promocije crtaća Puffins, prvog animiranog serijala proizvedenog u Srbiji u produkciji kompanije Archangel Digital Studios u vlasništvu Miloša Bikovića, kreiranog od strane italijanskog studija Iervolino Studios (IES).

Ovom prilikom kompanija IES će i svečano otvoriti svoj studio u Beogradu.

- Veoma sam srećan zbog toga što sam, uprkos nepredviđenim dešavanjima u svijetu, uspeo da održim obećanje koje sam dao prošle godine, a to je da će Džoni Dep doći u Beograd, i to kao naš gost - rekao je Andrea Iervolino, direktor i osnivač producentskih kompanija 'Iervolino & Lady Bacardi Entertainment' i 'Iervolino Studios'.
- Jedva čekam da zajedno sa njim i Milošem Bikovićem, kao našim strateškim partnerom, predstavimo javnosti u Srbiji ono na čemu smo radili u proteklih godinu dana - naveo je italijanski producent Iervolino.

IZVOR: YT / Iervolino & Lady Bacardi Entertainment

Tokom beogradske posete 19. oktobra, Džoni Dep, Andrea Iervolino, Lady Monika Bacardi (suosnivač italijanskih kompanija) i Miloš Biković predstaviće javnosti svoj najnoviji zajednički projekat, realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Ovo je nastavak dugoročne saradnje koju Džoni Dep ima sa filmskom i televizijskom produkcijskom kućom Iervolino & Lady Bacardi Entertainment, matičnom kompanijom Iervolino Studios iz Srbije.

Slavni glumac je igrao u zapaženom dugometražnom filmu ove produkcije Čekajući varvare (2019), rađen po istoimenom romanu južnoafričkog nobelovca Džona Maksvela Kucija, koji je napisao i scenario.

IZVOR: YT / Movieclips Trailers

Režiju je potpisao istaknuti kolumbijski reditelj Siro Gera u svom prvom ostvarenju na engleskom jeziku, dok su glavne uloge imali Džoni Dep, Robert Patinson i oskarovac Mark Rajlans.

Holivudski glumac je davne 1992. godine igrao u nezavisnom američkom filmu Arizona Dream našeg reditelja Emira Kusturice i kasnije (2009) je bio gost na festivalu Kustendorf na Mećavniku.

Producent Iervolino je tokom snimanja animirane serije rekao da su u ekipi svi veoma uzbuđeni što su još jednom postigli dogovor sa Džonijem Depom, i istakao da su uspešno sarađivali na spomenutom igranom filmu Čekajući varvare.

Takođe je otkrio da je ovo 1. put da jedan holivudski glumac učestvuje u produkciji kratkometražnih animiranih sadržaja, što je dodatna potvrda da je ovaj format budućnost filma i da su na pravom putu.

Prva sezona prvog animiranog serijala kreiranog u Srbiji, sastavljena od 54 epizode najkvalitetnijeg sadržaja za decu i sve ljubitelje animacije, biće uskoro dostupna na striming platformama širom sveta, najavili su iz produkcije.

Na stvaranju serijala je u prethodnih godinu dana radilo više od stotinu umetnika i kreativnih stručnjaka iz Iervolino Studios u Beogradu i Novom Sadu.

Autor: Tanjug

#Archangel Digital Studios

#Džoni Dep

#Iervolino Studios

#miloš biković