Njena gluma i lepota ostaće neprevaziđeni 💖

Velika srpska glumica Milena Dravić rođena je u Beogradu 5. oktobar 1940. u porodici Milenka i Ane Dravić. Živela je preko puta crkve Svetog Aleksandra Nevskog. Išla je u Osnovnu školu Janko Veselinović, a potom je upisala Prvu beogradsku giimnaziju.

Očeva sestra, prepoznala je u Mileni talenat za recitovanje i scenu. Kada su roditelji shvatili da je talentovana upisali su je na balet. Upisala je FDU ali ga nikad nije završila jer je bila izbačena, zvali su je da se vrati, ali ona nije htela.

Dobitnica je brojnih nagrada: Zlatna Arena u Puli, Dobričin prsten, Nagrada Joakim Vujić i mnoge druge.

Njene najpoznatije uloge: Bitka na Neretvi, Misterije organizma, Poseban tretman, Biciklisti, Ljubavni život Budimira Trajkovića, Rad na određeno vreme, Nije lako sa muškarcima, Zona Zamfirova Nebeska udica, Priče iz NepričavePolicajac sa Petlovog brda, Metla bez drške, Pozorište u kući i Lud, zbunjen, normalan.

IZVOR: YT / freddy top 10

Od 2007. Milena je bolovala od raka dojke i sa tom bolešću se godinama borila. Nadživela je svog supruga Dragana Nikolića ali je za njim veoma patila. Najviše je volela da je zovu Gagina Milena.

Preminula je 14. oktobra 2018. u Beogradu, sahranjena je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju pored svog supruga Dragana Nikolića.

IZVOR: YT / Srbija Danas

Autor: Redportal.rs

#Milena Dravić

#gaga nikolic

#gluma