Zorica bi danas imala 41 godinu, završila bi školu i osnovala bi porodicu 😥

Kada su se pomenu zločiniu BiH Srebrenica je uglavnom na prvom mestu. Veoma retko možete pročitati šta se dešavalo Srbima u bratunačkom kraju tokom građanskog rata.

Pripadnici 28. divizije muslimanske Armije BiH predvođeni Naserom Orićem, izvršili su napad na Gornje Magašiće u blizini Bratunca.

Uz povike "Alahu ekber" i "Koljite žene i decu", muslimanski vojnici su započeli svoj krvavi pir, prepričavali su kasnije preživeli svedoci.

Pri upadu u srpska mesta muslimani su palili i pljačkali sve što im je palo pod ruku. Nisu bili pošteđeni ni starci, žene i deca. Jedna od ubijene dece je i Zorica Božić koja je u trenutku pogibije imala samo 12 godina.

Zorica Božić bi danas imala 41 godinu, završila bi školu, osnovala bi porodicu, nažalost, neljudi joj to nisu dozvolili.

Pre Zoričinog ubistva njena majka je u 20. jula julu iste godine preživela napad muslimana na susedno mesto.

Osim Zorice u konstantnim napadima na bratunačka sela ubijeni su i: Dimitrijević Aleksandar (4), njegov brat Radislav (12) sa snajperom, Vladimir Gajić (4) ubijen je od granate, Biljana Nikolić (7) kao i Slobodan Stojanović (12) koga je zaklala Elfeta Veselji kada se vratio po svog psa.

Foto: jadovno.com

Autor: Redportal.rs

#bratunac

#napad

#zločin