Biće podignut na mestu gde je poslednji put pevao

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će na sledećoj sednici Skupštine grada biti doneta odluka o podizanju spomen-obeležja slavnom pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću, koje bi, kako je rekao, trebalo da bude u Skadarliji, na mestu gde je poslednji put pevao.

Vesić je to rekao novinarima u Starom dvoru nakon sastanka sa predsednikom Socijaldemokratske partije Srbije Rasimom Ljajićem, koji je prethodno u Gradskoj upravi Beograda na Trgu Nikole Pašića, u svojstvu građanina, predao inicijativu da Tomi Zdravkoviću bude podignut spomenik u glavnom gradu.

Foto: Instagram.com/_.toma_zdravkovic._

Vesić je rekao da su sa zadovoljstvom prihvatili tu inicijativu, ističući da je Toma Zdravković deo naše istorije i kulture, kako pišu Novosti.

Naveo je da će biti raspisan konkurs u čemu će, dodao je, učestvovati Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, s obzirom na to da je Skadarlija zaštićena kao kulturno-istorijska celina.

O legendi narodne muzike Tomi Zdravkoviću snimljen je film, u režiji Dragana Bjelogrlića, a svečana premijera u Beogradu održana je 15. septembra ove godine.

Povodom obeležavanja 30 godina od smrti Tome Zdravkovića, danas će na Centralnom groblju u naselju Braće Jerković biti održan pomen slavnom pevaču narodne muzike i velikom boemu.

Autor: Novosti / redportal.rs

#Muzika

#Skadarlija

#Spomenik

#Toma Zdravković

#beograd