Premijera predstave koju režira Milan Nešković planirana za prvu polovinu novembra

Glumac Aleksandar Srećković Kubura bio je gost nove epizode video serijala Tanjug reflektor u kojoj otkriva da je se posle nekoliko godina vraća na scenu Narodnog pozorišta predstavom Vlast i druge stvari, koja u osnovi nastaje po Nušićevom poslednjem komadu Vlast, koji slavni komediograf nije završio.

Cenjeni glumac napominje da je premijera predstave, koju režira Milan Nešković, planirana za prvu polovionu novembra.

- Nešković je u predstavu inkorporirao i neke delove ostalih Nušićevih komada koji se tiču teme vlasti. Naravno, ako tetar uopšte bude funkcionisao u to vreme - kazao je Srećković.

Video: Tanjug/N/A

Kako kaže, uskoro počinje snimanje televizijske serije Što se bore misli moje u režiji Milorada Milinkovića.

- Reč je o televizijskom formatu koji se bavi poslednjim danima kneza Mihaila Obrenovića i njegovim ubistvom. Verujem da će publika imati prilike da vidi izvanredan istorijski serijal o temi koju niko nije obrađivao do sada - rekao je Srećković.

Kubira igra Kostu Radovanovića, glavnog zaverenika u celoj operaciji likvidacije Kneza Mihaila.

- Glavni zaverenici su bili Kosta i Pavle Radovanović, a meni je pripalo da igram starijeg od dvojice braće. Reditelj serije Milinković je pokušao da sagleda širu sliku celog događaja i da predstavi okolnosti iz kojih je proisteklo to ubistvo - kaže Srećković i dodaje da je knez Mihailo imao potpuno drugačiju viziju razvoja Srbije nego što se to odigralo nakon njegovog ubistva.
- Bio je okrenut zapadu… Glumce je uveo u instituciju iz čergi i kafana…Obraćao pažnju na kulturu… Pisao je pesme… Serija se zove ‘Što se bore misli moje’ po pesmi koju je napisao knez Mihailo. Naša serija i govori o tome gde je Srbija otišla nakon ubistva kneza Mihaila, a gde je zapravo mogla da ode - rekao je Srećković.

Prema njegovim rečima, publiku širom sveta do kraja ove godine očekuje premijera filma The Machine koji je sniman u Beogradu.

- Film se bavi putovanjem kroz život jednog čoveka. Reč je o ozbiljnoj američkoj produkcija o kojoj zbog potpisanih ugovora ne mogu puno da pričam - istakao je Srećković.

Predstava Kerovi u kojoj Srećković deli scenu sa Srđanom Timarovim biće izvedena 100. put na sceni beogradskog Teatra na brdu.

- Publika obožava tu predstavu jer nas dvojica pokušavamo da dižemo ogledalo ljudima. Igramo 14 rasa pasa i njihove doživljaje ljudi - kazao je Srećković.

Autor: Tanjug

#Branislav Nušić

#Narodno Pozorište

#aleksandar srećković kubura

#„Vlast i druge stvari“