Specifična tehnika kojom Petar radi je crtanje prstom u telefonu u sistemskoj aplikaciji notes

Petar Zorkić, kantautor i sociolog, predstaviće beogradskoj publici 1. put svoje crteže u okviru samostalne izložbe u UK Parobrod 😎.

Specifična tehnika kojom Petar radi je crtanje prstom u telefonu u sistemskoj aplikaciji notes (tzv. kažiprst na telefonu).

Crteži (izloženi na 300 g grafičkom papiru) nastali u proteklih godinu dana predstavljaju melanž različitih motiva: od aktova, minimalističkih figura, životinja, preko situacija i predmeta iz svakodnevnog života, do pejzaža 😁.

Foto: Redportal.rs/Petar Zorkić

Izloženi radovi su nastali kao vizuelna priprema za Petrov 2. studijski album, na kojem će biti i kolaboracija sa muzičarima iz regiona i sveta kao što su: Rhani Krija (Sting), Max Kochetov, Miloš Nikolić, Milena Jančurić, Vasil Hadžimanov, Marko Louis, Serg Dimitrijević (Earth, wind & fire) i dr.

Izložba je ujedno i najava albuma koji nosi naziv Tête-à-tête.

Foto: Redportal.rs/Petar Zorkić

Na izložbi će biti predstavljeni i audio-video zapisi demo snimaka pesama nastalih u proteklih godinu dana, od kojih će se neke naći u studijskoj verziji na pomenutom albumu 🎶.

Otvaranje izložbe Tête-à-tête zakazana je za 1. oktobar 2021. godine u 19 č., u UK Parobrod, a radovi će biti izloženi do 10. oktobra 2021. godine.

Foto: Redportal.rs/Petar Zorkić

Autor: redportal.rs

#Izložba

#Tête-à-tête

#UK Parobrod