Bend je trebalo da obeleži jubilej koncertom 19. marta 2020, novi je zakazan za decembar ove godine

Električni orgazam se i dalje nada da će 9. decembra uspeti da u Kombank dvorani u Beogradu održi već nekoliko puta odlagani koncert, povodom četiri decenije postojanja benda i na godišnjicu objavljivanja svog prvog albuma, izjavio je danas je frontmen benda Srđan Gojković Gile u izjavi za Tanjug.

Video: Tanjug/nepoznato

- Nadam se da će se do tada ili normalizovati situacija ili da će država odrediti neke uslove pod kojima može da se održi taj koncert - istakao je Gile.

Govoreći o prvom albumu, Gojković je podsetio publiku da je Električni orgazam prvi izdao novotalasni album u Srbiji (pre Šarlo Akrobate i Idola), primetivši da je taj album odlično ostario.

- Mislim da je odlično ostario album, i ovo veliko interesovanje koje vlada, ne samo u Srbiji već i u regionu, ne samo našeg albuma već i ostalih, koji su reizdati na vinilu ove godine, to pokazuje da je publika i dalje zaintresovana za njih. Mislim da sam više dao intervjua za taj prvi album nego za poslednjih 5 albuma, što govori u prilog tome - dodao je on.

Novotalasni bend osnovan početkom 1980. u Beogradu, prvobitno je planirao da veliki jubilej obeleži u matičnom gradu koncertom 19. marta 2020, koji je potom usled pandemije bio prebačen za 29. oktobar 2020. godine.

Autor: Tanjug

#električni orgazam

#gile

#koncert

#vinil