Bio je jedan od najboljih poznavalaca vojne opreme i načina ratovanja

Nedavno preminuli novinar Miroslav Lazanski bi danas proslavio svoj 71 rođendan. Lazanski je rođen u Karlovcu 18. septembra 1950. u porodici Vladimira i Velinke.

Tokom školovanja Miroslav Lazanski se selio zbog očevog poziva pa je tkao osnovnu školu završio u Karlovcu, srednju Trebinju, a pravni fakultet u Zagrebu.

Pisao za tadašnje zagrebačke listove PoletVjesnikDanas i Start.

Nakon što je uvideo da je kraj SFRJ blizu u februaru 1991. prelazi u Beograd i počinje da piše za dnevni list Politika. Osim toga, pisao je i za listove Politika ekspres, NIN, Večernje novosti, zagrebački Start, Katimerini, Diamond weekly i Securitarian. Napisao je 7 knjiga i autor je 10 televizijskih serijala.

IZVOR: YT / Srbija uživo!

Postao je poznat kao novinar-reporter iz ratova u Avganistanu, Bejrutu, Čečeniji, Zairu, Libanu, iz iračko-iranskog sukoba, tokom operacije Pustinjska oluja, za vreme rata u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Kosovu i Metohiji, Libiji itd.

U julu 2019. Lazanski je imenovan za ambasadora Republike Srbije u Ruskoj Federaciji. Uspeo je temeljno da obnovi zgradu ambasade Srbije uz pomoć i podršku privrednika iz Srbije i ruskih partnera.

Preminuo je 3. avgusta 2021. oko 23 č. u svom domu u Beogradu od srčanog udara. Sahranjen je 6. avgusta u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

IZVOR: YT / ALO. RS

Autor: Redportal.rs

#lazanski

#mediji

#novinar