30, 31. oktobra i 1. novembra, sa početkom u 20 časova, u Studentskom parku u Beogradu

U godini jubileja, 30 godina od svog postanka, DAH teatar će premijerno izvesti novu predstavu pod nazivom Drveće pleše 30, 31. oktobra i 1. novembra sa početkom u 20 časova u Studentskom parku u Beogradu 🎭.

Drveće pleše je plesno-pozorišna predstava se izvodi na otvorenom, u režiji Dijane Milošević i Jadranke Anđelić, koju DAH teatar priprema u saradnji sa Institutom za umetničku igru u Beogradu. Predstava se na scensko-poetski način bavi važnošću očuvanja drveća. Inspirisani istraživanjima o "životu" drveća i njihovoj važnosti za čovečanstvo, želimo da najdirektnije, umetničkim sredstvima utičemo na građane da gledaju na drveće drugačijim očima i da shvate hitnost potrebe da se drveće u našem gradu i zemlji zaštiti od neumerene seče 🍀.

Foto: Redportal.rs

Drveće nam omogućava ne samo kiseonik nego ima još čitav niz svojstava važnih za naše duhovno i fizičko zdravlje, a posebno je važno za očuvanje eko-sistema. Kod nas, ali i u svetu se globalno krčenje šuma nastavlja alarmantnom brzinom: 7-8 miliona hektara šume seuništava svake godine, što je približno veličini Portugala. Svetski prosek zelene površine postanovniku je od 20-40 m², a u Beogradu je 1 m². Kako podići svest o toj važnosti, i još bitnije kako inspirisati sugrađane na aktivno učestvovanje u zaštiti životne sredine.

Predstava, koja je deo šireg projekta DRVEĆE PLEŠE - AKTIVIRANJE GRAĐANA NA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE, odgovora na pitanje kako efikasno i konstruktivno reagovati na jednu odnajvećih kriza sa kojom se suočavamo danas, krizom opstanka zdrave životne sredine čiji sudirektni simptomi klimatske promene i jedan od glavnih uzroka - uništavanje šuma i drveća 🌲🌳.

Projekat su podržali: ITAC - Climate Impact, Austrijska ambasada u Beogradu - program Kultura i razvoj, Grad Beograd - Sekretarijat za kulturu. 

Autor: redportal.rs

#Drveće pleše

#dah teatar

#predstava