Novo izdanje knjige Mome Kapora ✒

Lanjski snegovi (1977) potvrđuju Momu Kapora kao vrsnog pripovedača urbane orijentacije koji nas – s pomalo nostalgije i ironije, ali i s puno topline – uvodi u jedan svet koji polako nestaje. Ova knjiga sadrži neke od najlepših Kaporovih priča, razvrstanih u dve celine: Poznavanje prirode i društva i Zapisi profesionalnog čitača, koje ga, bez sumnje, svrstavaju u red autora čije vreme nikada ne prolazi.

Kako je njegova ćerka Ana napisala u predgovoru:

[…] ova knjiga me, više od bilo koje druge, podseća na tatu i na vreme koje smo proveli zajedno. Zato ove priče i moj kratak predgovor osećam kao nastavak naših razgovora, kao nevidljivu nit koja nas zauvek vezuje i na koju vreme ne utiče.

Momo Kapor je rođen 1937. u Sarajevu. Završio je Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu. Njegove knjige su godinama bile na vrhu lista najčitanijih dela, a on je vrlo brzo postao miljenik publike. Zahvaljujući svojim autorskim emisijama na radiju i televiziji, stekao je široku popularnost. Momo Kapor je autor preko četrdeset knjiga. Osim romana i priča, pisao je drame, putopise, esejističku prozu i bavio se ilustracijom. Umro je 2010. u Beogradu.

Knjigu Lanjski snegov“ Mome Kapora možete pronaći od ponedeljka 6. septembra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Delfi

#Laguna

#Lanjski Snegovi

#Momo Kapor

#Novo Izdanje

#knjige

#kultura

#čitanje