Festival balkanske nezavisne pozorišne scene

Sinoć je u Skoplju zatvoren Festival balkanske nezavisne pozorišne scene – PROVOKACIJA. Na festivalu su učestvovala nezavisna pozorišta iz Hrvatske, Bosne, Srbije, Bugarske i Makedonije. Selektor festivala bio je Robert Ristov koji je i upravnik pozorišta Provokacija. Žiri u sastavu Zvezda Angelovska, Blagoj Čorevski - Čore i Mirjana P. Ristov su dodelili specijalnu nagradu za „izuzetne glumačke performanse, majstorsku igru i scensko prisustvo“ Draganu Marinkoviću Maci za predstavu Kakva ti je žena, takav ti je život.

Foto: redportal.rs

Maca nije bio u mogućnosti da primi nagradu pa se prisutnima obratio putem video-poziva :

- Dvojako osećanje me prožima ovog trenutka, neopisiva radost, zato što ste prepoznali kvalitet ove predstave i moje glumačke bravijadure, kao i žal što nisam ovog trenutka sa vama da podelim tu radost. Hvala žiriju, cenjenoj publici, organizatorima, bilo mi je veliko zadovoljstvo biti deo festivala. Hvala, svako dobro i Bože zdravlja i do sledećeg viđanja vas pozdravljam - rekao je Dragan Marinković Maca.

Ko još uvek nije odgledao ovu predstavu ima prilike 17. septembra od 21h kad će je Maca izvesti na kultnoj sceni Tašmajadana.

Foto: redportal.rs

Brojna regionalna publika je uživala u priči o muško-ženskim odnosima i surovoj svakodnevnici s poučnom porukom o tome kako je ljubav smisao života. Na sebi svojstven način Maca je ovu simpatičnu predstavu približio publici na način da priča priču o čoveku koji se odmah nakon razvoda i nakon što ga je žena izbacila iz kuće, zaputi u kafanu, i koji odluči s publikom podeliti svoju životnu priču. Igranje je često prekidano aplauzima, a gosti su ushićeno iščekivali svaki njegovi sledeći monolog. Ova hit komedija je ujedno i peta autorska predstava popularnog glumca i komičara.

Ulaznice se mogu nabaviti u sistemu tickets.

Autor: redportal.rs

#Dragan Marinković Maca

#Kakva ti je žena takav ti je život

#Nagrada

#predstava