Pitanje raspolaganja imovinom predstavlja tačku razdora u porodici više od 10 godina 😏

Proslavljena pevačica i pop-ikona Britni Spirs, čiji stihovi "da nije tako nevina" i dalje odzvanjaju kroz razne kanale, izgubila je spor koji je vodila protiv svog oca Džejmsa Spirsa, koji je povela povodom utvrđivanja ko ima potpuno pravo raspolaganja njenom imovinom.

Njen otac po ranijim odlukama suda već 12 godina praktično ima kontrolu nad svim aspektima njenog života. Sud je doneo ove odluke nakon mentalnog sloma koji je zvezda preživela 2008. godine (a koji dobar deo nas i želi da zaboravi 😏). Nažalost, Spirsova je tad proglašena za nesposobnu da sama raspolaže svojom imovinom, tako da je brigu o tome preuzeo njen otac.

Zadnjih nekoliko godina, međutim, pop-zvezda je pokušavala da opovrgne ovu odluku u više navrata, smatrajući da je usporava u karijeri. To je rekao i njen zastupnik Semjuel Ingam, rekavši da Britni neće moći da nastavi svoju pevačku karijeru dok je odluka na snazi.

Klijentkinja mi je stavila do znanja da je u strahu od svog oca. Neće biti u stanju da ima nastupe dok god je njen otac glavni kada je u pitanju njena karijera - izjavio je on povodom ovog slučaja.

Sudija zadužena za ovaj slučaj, Brenda Peni, navela je u presudi da je za takvu odluku bilo potrebno još dokaza. Spirsova, s druge strane, ipak nije tražila da ona preuzme svo raspolaganje, već da se umesto njenog oca postavi neko stručno lice, odnosno kvalifikovani korporativni fudicijar, što je sud ovom odlukom onemogućio.

U međuvremenu, armija obožavalaca zvezde postala je rezignirana budući da mnogi imaju utisak da je Britni postavljena u položaj koji je sve više onemogućava da nastavi sa svojim životom, tako da je čak pokrenuta i inicijativa na društvenim mrežama sa heštegom #FreeBritney kako bi joj se makar delimično vratilo pravo na raspolaganje imovinom koju je sama stekla.

S druge strane, njen otac je ovu inicijativom nazvao "prilično glupkastom".

Svi ti teoretičari zavere ne znaju ništa o tome. U krajnjoj liniji, slučaj je u nadležnosti suda u Kaliforniji. To ne spada u posao bilo koga drugog - rekao je Džejms Spirs u izjavi za medije, dodavši da je nemoguće da je uzeo ijedan jedini dolar od svoje ćerke budući da mora sudu da šalje redovne izveštaje o svakom rashodu.

Džejms je takođe dodao da on voli svoju ćerku kao i ostalu decu, tako da obožavaoci koji su u stanju da šalju pretnje smrću sasvim sigurno nisu vrsta obožavalaca koja je potrebna bilo kome.

Za sad nije poznato kada će Britni sledeći put moći da zatraži da joj se vrati pravo na raspolaganje imovinom

View this post on Instagram

I don’t even know where to start with this, because this is so tough for me to say. I will not be performing my new show Domination. I’ve been looking forward to this show and seeing all of you this year, so doing this breaks my heart. However, it’s important to always put your family first… and that’s the decision I had to make. A couple of months ago, my father was hospitalized and almost died. We’re all so grateful that he came out of it alive, but he still has a long road ahead of him. I had to make the difficult decision to put my full focus and energy on my family at this time. I hope you all can understand. More information on ticket refunds is available on britneyspears.com. I appreciate your prayers and support for my family during this time. Thank you, and love you all… always.

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on

IZVOR: IG / @britneyspears

Autor: Steward Perrie / redportal.rs

#britni spirs

#izgubila spor