Ove godine će biti predstavljen neočekivani spoj žanrova pop i metal muzike

Tradicionalni koncert Noć muzike biće održan sutra i u nedelju, 29. avgusta, na stadionu Tašmajdan, kada će više simfonijskih orkestara izvesti posebno veče ABBA vs. Metallica Symphonic, saopštili su iz Centra beogradskih festivala - CEBEF.

Najveći tradicionalni koncert klasične muzike pod otvorenim nebom ove godine će predstaviti neočekivani spoj žanrova pop i metal muzike.

Tako će Beograđani na stadionu Tašmajdan imati prilike da prisustvuju sudaru melodija neprolaznih ostvarenja švedske pop atrakcije ABBA i jednog od najpopularnijih metal bendova svih vremena Metalike.

Muzičari će na violinama, flautama i ostalim instrumentima predstaviti hitove dve slavne grupe kao spoj nespojivog - Dancing Queen, Mamma Mia!, Enter Sandman, Nothing Else Matters, kao i druge numere koje su obeležile istoriju muzike druge polovine 20. veka.

Švedska grupa ABBA je osnovana u Stokholmu 1972. i postojala je do 1983. godine (imaju kraća okupljanja od 2017), dok je američki metal sastav Metallica formiran 1981. u Los Anđelesu i aktivni su bez prestanka.

Partneri ovogodišnje Noći muzike su grad Beograd i CEBEF, a ulaz na koncert je, kao i do sada - besplatan.

Kako navode organizatori, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, posetiocima će biti potrebna potvrda o vakcinaciji, potvrda o preležanom COVID-19, negativni PCR test ili negativni antigenski test.

Takođe, na licu mesta biće omogućeno testiranje antigenskim testom o trošku posetilaca.

Autor: Tanjug

#ABBA vs. Metallica Symphonic

#Abba

#Tašmajdan

#metalica