Postavku čini 14 slika u tehnici akril na platnu, a predstavljaju svojevrsno svedočanstvo života "u jednom divnom gradu"

Izložba Priče sarajevske umetnice Alene Gojak biće otvorena 12. avgusta u Galeriji Singidunum i trajaće do 26. avgusta, saopšteno je iz ovog umetničkog prostora.

Kako navode organizatori događaja, ovu postavku čini 14 slika u tehnici akril na platnu i sve one predstavljaju svojevrsno svedočanstvo života u jednom divnom gradu oslanjajući se na duhovne vrednosti, a ne na svet materijalizma i dehumanizacije, suptilno nas uvodeći u neki novi prostor izvan ispraznog iskustva svakodnevice.

Autorka Gojak ističe da ovaj ciklus radova predstavlja tradicionalni aspekt života u zajednici u kojoj ljudi bez obzira na poreklo ili pripadnost neguju suživot, slaveći zajedništvo i lepotu života u svim njegovim aspektima.

- Radovi oslikavaju mahalu kao mesto življenja sa svim svojim specifičnostima i bogatim koloritom, svedočeći o posebnoj atmosferi i važnosti malih stvari nasuprot savremenim trendovima materijalizacije - navodi Gojak.

Gojak je završila indijsku folk umetnost na Institutu umetnosti u Indiji, a trenutno studira ilustraciju.

Imala je 6 samostalnih izložbi i preko 30 grupnih u regionu i svetu.

Autor: Tanjug

#galerija singidunum

#izložba priče