Šekspir: Ona čini gladnim tamo gde najviše zadovolji...

Kleopatrino ime nosi sa sobom automatski auru erosa, zavodljivosti i mistike. Bila je udata za svoju rođenu braću, u vezi sa dvojicom Rimljana, najmoćnijih ljudi na svetu... Ljubavne avanture kraljice Kleopatre su vekovima zaokupljivale maštu svih koji su znali njenu legendu. Od običnih ljudi, preko Šekspira, do današnjih filmskih adaptacija.

Nekoliko činjenica vredno je znati, da bismo bili svesni koliko je zapravo ona kompleksna ličnost. I koliko je koristila svoju seksualnost kao oruđe moći koje slama i najmoćnije muškarce. Ono što želi to je i dobijala, bila je dobitna kombinacija seksualne virilnosti, inteligencije i šarma.

PČELE

Prema legendi, Kleopatra je obožavala masturbaciju. I sama je dizajnirala sebi jednu varijantu vibratora, koji je bio ispunjen besnim pčelama. U jednoj varijanti te priče u pitanju je bila posebno "lepa" tikva, koja je bila izdubljena i napunjena pčelama. U drugoj verziji to je bila specijalna kutija od papirusa ispunjena pčelama, na kojoj bi ona sedela (neka antička verzija fore sa veš-mašinom 🤭).

ORAL

Kleopatra je među Grcima (a i sama je bila Grkinja) poznata pod nadimkom Meriochane - grčki izraz koji se bukvalno prevodi kao "ona koja se raširi (fizički) za 10.000 muškaraca". Prema legendi, uslužila je felacijom preko 100 muškaraca za jedno veče. Upravo joj je njena veština i afinitet u ovome osigurala naklonost Julija Cezara...

INCEST

Kleopatra je bila ćerka Ptolomeja XII, Makedonca koji je postao kralj Egipta 80 godine p. n. e... Identitet njene majke nije poznat sa sigurnošću, ali najverovatnije je to bila rođena sestra kralja - Kleopatra V Triphaena.

U Egiptu je bila potpuno normalna i poželjna stvar da se vladari žene najbližom porodicom: rođacima, braćom i sestrama itd., i iz samo jednog razloga - održavanje krvne linije "čistom".

INCEST II

U skladu sa egipatskom tradicijom, Kleopatra se udala za svog rođenog brata Ptolomeja XII. Njen otac je, pre svoje smrti, odredio nju i mladog Ptolomeja kao savladare na tronu Egipta jer je po egipatskom zakonu žena monarh morala imati savladara. Kada su se uzeli, Ptolomej je imao negde između 10 i 12 godina, što je ona maksimalno iskoristila...

Brzo je preuzela iniciajtivu u svakodnevnoj politici, efektivno ga gurajući u zapećak političkog života Egipta. Potom je izdavala sva administrativna dokumenta samo sa svojim imenom, tako da je napravilo novu normu u funkcionisanju države. Na kraju je i sama počela da kuje zlatnike samo sa svojim likom.

Ali nakon 3 godine Ptolomej XIII je uspeo da stvori dovoljno veliki pritisak na Kleopatru da je primora na egzil. Pobegla je u Siriju, gde je srela svoje novo oruđe - rimskog generala Gaja Julija Cezara.

Posle kratkog "ubeđivanja" pristao je da za nju zauzme Egipat sa svojim nepobedivim legijama. Mali Ptolomej XIII je pobegao i u bekstvu samo našao smrt.

Po povratku u Egipat udala se za mlađeg brata Ptolomeja XIV, koji je imao 12 godina. Vladali su zajedno dok i on nije "slučajno umro" 44. godine p. n. e.

Nakon toga vladala je zajedno sa svojim sinom Cezarionom, plodom njene "ljubavi" sa Julijem Cezarom.

MARATON ORGIJA

Kada je bacila svoje oko na sledećeg Rimljanina, Marka Antonija, odlučila je da želi da mu zadovolji svaki mig njegovog, inače poznatog, seksualnog apetita i ljubavi prema alkoholu. Stoga su konstantno priređivane orgije, koje su trajale NEDELJAMA. Zajedno su osnovali grupu koju su nazvali Nepobedive jetre, koji su (prema istoričarima) živeli dobar život oličen u beskrajnoj razuzdanosti, pohoti i humoru.

Foto: Wikipedia.org/public domain

LEPOTA

Rimski istoričari opisuju Kleopatru kao "ženu koja je bila enormno ponosna i arogantna, posebno kada su u pitanju stvari koji se tiču lepote" i takođe joj pridaju epitet da je imala "lepotu dame". Ali postoje različiti izvori i dosta je teško odrediti šta je istina a šta je propaganda.

Sudeći, na primer, po kovanicama koje je sama izdavala, imala je izraženu bradu i veliki nos. Ali i ovde je moguće da je to činjeno namerno, jer su to sve takođe i ikonografski elementi koji služe da se prikaže moć pre nego lepota.

Iako, možda, nije bila lepa u smislu današnjeg ukusa, neupitno je posedovala šarm, intelekt i prepredenost da maksimalno iskoristi svoju seksualnost.

Da je bila ružna, čisto sumnjamo da to njeni savremenici ne bi istakli. S obzirom na svakakva pogrdna imena kojima su je Rimljani zvali.

RIM O KLEOPATRI

Zbog njene magične moći da slomi 2 najveća Rimljanina tog perioda i zbog njene otvorene seksualnosti, Kleopatra je za rimske pesnike i istoričare bila demon. Na primer, savremenici koji su opisivali događaje kontantno su je predstavljali kao pohlepnu, hedonističku kurvu i predatora koji čeka svoju šansu da slomi pošten rimski brak između Oktavije i Marka Antonija.

Ovakvi opisi nisu ništa prema tome kako ju je video Sekstus Propertius, pesnik iz 1. veka. Nazvao je "ženom (seksualno) izlizanom svojim slugama". Po Juvenalu, ona je bila prostitutka kraljevske krvi, a po Kasiju, bila je "žena nezasite polne gladi".

SMRT

Postoje različite verzije o tome kako je Kleopatra pokušala da zavede i Oktavijana (Cezarovog usvojenog sina), ali se svaki završava sa njenom propašću. Oktavijan je ostao neumoljiv i imun na njene čari.

Oktavijan je želeo da je odvede nazad u Rim, da bude deo njegovog trijumfa posle pobede u bici kod Akcijuma. Ali ona je ovo predvidela i ubila se otrovnicom.

Foto: Wikipedia.org/Public domain

Autor: Melissa Sartore / redportal.rs

#Antika

#Cezar

#Erotika

#Fantazije

#Kleopatra

#Marko Antonije

#Stari Egipat

#Vibratori

#rim

#seks