Pesma je svirana na skoro svakom koncertu, tako da ima 300 verzija koje treba skupiti na gomilu

Alternativni muzičar Rambo Amadeus pozvao je svoje poštovaoce da snime spot za njegovu uživo često sviranu pesmu FAP mašina.

- Zanimljivo je, na primer, da nikad nisam snimio studijsku verziju, ni spot za ovu pesmu. Evo, ako neko od vas želi da snimi spot - sebe kako se zeza uz zahuktalu FAP mašinu, samo napred, obradovaćete me - poručio je Rambo Amadeus na svojoj zvaničnoj fejsbuk strani.

Gitarista i pevač je istakao da je pesmu svirao na skoro svakom koncertu, da veruje da ima snimljenih bar 300 verzija, koje bi jednog dana valjalo skupiti sve na gomilu.

Kao muzički najtemperamentniju, Rambo je izdvojio izvođenje FAP mašine sa Bir festa u Beogradu, od pre koju godinu, koju je nedavno postavio na Jutjub.

Za FAP mašinu, u kojoj ga prate basista Miroslav Tovirac i bubnjar Igor Malešević, uz gostujuću pevačicu Bojanu Stamenov, Rambo kaže da zvuči kao da ste na leđima raspojasanog krilatog zmaja, koji mlati krilima, bljuje vatru, ali leti veoma precizno, kao samonavodeći projektil.

- Uvek se zapitam da li je ovakvu furioznost uopšte moguće ponoviti. I Stamenov pohvaljujem pred strojem, čiji prateći vokal daleko nadilazi prateći, pa mu ja tu dođem ko prateći. Prilično sam srećan što gitara, pored ovih virtuoza zvuči sasvim ubjedljivo. Stvarno jedinstven snimak - ocenio je muzičar.

IZVOR: FB / @ramboamadeus 

pročitajte još

Rambo Amadeus u BOLNICI

Autor: Tanjug

#fap mašina

#pesma

#rambo amadeus

#spot