Na Košarama će večno patrolirati i čuvati stražu 😥

Sukobi između vojske Savezne Republike Jugoslavije i albanskih teroirsta počinju 22. aprila 1996. kada albanski teroristi izvode veću sinhronizovanu akciju gde su u napadima u Dečanima, Peći, Štimlju i kod Kosovske Mitrovice ubili 5 i ranili još 4 osobe.

Kako je vreme odmicalo teroristički napadi UČK su bili sve jeziviji. Vojska je bila upućivana na straže kako bi odbranili granicu od terorista koji dolaze iz pravca Albanije. Tako su 30. septembra 1998. u patrolu krenuli Vladimir Radoičić (19), Ilija Pavlović (19), Miladin Gobeljić (20), Miloš Pavlović (30) i Miroslav Jocić (30).

U toku patrole u skriveni u zasedi čekali su ih od jutra pripadnici OVK, predvođeni Agimom Ramadanijem.

Albanski teroristi su svoj krvavi pir okačili na Jutjub pod nazivom Agim Ramadani Feniks Košare 1998–99.

Na snimku se može vidi kako čekaju srpsku patrolu u šumi, a nedugo zatim čuli su se pucnji i eksplozije. Uz pomoć zolja i kalašnjikova zaustavili su pincgauer u kom su srpski vojnici. Vojno vozilo registarskog broja oznaka T5296 je bilo oštećeno od bombi i metaka.

Na snimku se može videti kako albanski teroristi prilaze ubijenim vojnicima i pljačkaju ih. Sa njih skidaju lančiće i oružje, a kasnije su ti "junaci" pobegli u Albaniju.

IZVOR: YT / Foleja Shqipes

Autor: Redportal.rs

#Kosmet

#Košare

#Terorizam

#UČK