Rešenja na kraju knjige mogu se čitati samo u ogledalu 😅

Dve najbolje stvari koje pisac može da učini čitaocu jesu da ga navede na razmišljanje i da ga nasmeje. Nova knjiga Uroša Petrovića Zagonetna potraga 2: Dvorac duhovitih duhova čini i jedno i drugo, i to prečicom.

Zamisli da ti uspešan prolazak kroz dvorac pun duhova (koji te usput izluđuju pričanjem sasvim uvrnutih viceva) zavisi od toga da li ćeš rešiti sledeću zagonetku:

Što kraće mora da se peva, to znači da bolje uspeva!

Kako ti zvuči? 🤔 Uopšte nije laka, iako će ti se baš takvom činiti kad otkriješ rešenje!

- I ova knjiga je puna zagonetki, ali mislim da sam ovoga puta pronašao i način da pre svake nove mozgalice opustim mozak čitaoca i pripremim ga na novu umnu avanturu - rekao je Uroš Petrović.

Nova Uroševa knjiga sadrži 30-ak zagonetnih prepreka, utkanih u otkačeni roman u zagonetkama, sa čudesnim ilustracijama Aleksandra Zolotića. (Rešenja na kraju knjige mogu se čitati samo u ogledalu.)

- Želeo sam da moja jubilarna 20. knjiga u Laguni bude i najuvrnutija. Znajući kakve su bile prethodne, to nije bilo lako postići, ali mislim da smo uspeli. I ovu je knjigu ilustrovao maestro Aleksandar Zolotić. Njegovi crteži su takvi da se boje sa njih prelivaju i na one koji ih posmatraju - dodao je autor, pomenuvši, po običaju, i svog vrhunskog saradnika.

Foto: Laguna

Pridruži se dečaku Lantanu i njegovoj družini u urnebesnoj pustolovini i potrazi za tajnom nagradom Dvorca duhovitih duhova! 😍

Osim usputnih mozgalica i zagonetki koje se provlače kroz ceo tekst, ova knjiga stavlja naglasak na problem koji imaju deca koja sumnjaju u sebe, koja su nesigurna u svoje sposobnosti, pa se zbog toga otuđuju i počinju da zaziru od druge dece, ponašaju se nepotrebno odbrambeno (čak agresivno iz preventivnih razloga). Naravno, junak koji ima ovakav problem do kraja knjige ga reši. 😎

Knjige Uroša Petrovića su godinama među najčitanijim naslovima književnosti za decu i mlade, a njihovi prevodi su objavljeni u Italiji, Grčkoj, Rumuniji, Severnoj Makedoniji, Sloveniji, Češkoj i Mađarskoj. Njegove knjige za decu ovenčane su brojnim književnim nagradama.

Knjigu Zagonetna potraga 2: Dvorac duhovitih duhova možete pronaći od četvrtka 15. jula u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi.rs, kao i na sajtu Laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Laguna

#Uroš Petrović

#Zagonetna potraga 2

#knjiga