Poznati reditelj ostao pri svom stavu koji je izneo u sada već svima poznatoj sceni u filmu Bilo jednom u Holivudu

Filmski režiser koji je dosta toga novog uveo u poznate holivudske filmove, čuveni Kventin Tarantino, rekao je da je i posle dve godine od kad je film Bilo jednom... u Holivudu izašao, ostao pri istom stavu - da je Brus Li bio arogantan i loš čovek, sa kojim je malo ko želeo da radi.

Naime, on je u podkastu kod Džoa Rogana, u kojem je promovisao svoj roman istoimenog naziva kao i njegov poslednji film, nije imao previše blag prema kritičarima sporne scene iz njegovog filma. Ipak, imao je saosećanja prema ćerki Brusa Lija, Šenon Li.

- Mogu da razumem ćerku Brusa Lija da ima problem sa prikazom njenog oca u mom filmu. Ali svi ostali mogu da puša ku*ac - bio je izričit Tarantino na Roganovo pitanje oko ove kontraverze.

Da podsetimo, zbog ove scene njegov film je izazvao talas negativnih komentara sa raznih strana kada je izašao, a cela priča je prerasla i u delimični skandal, budući da je u Kini film i zabranjen za prikazivanje u bioskopima.

IZVOR: YT / JoBlo Movie Trailers

- Da se neko kao Klif potukao sa Brus Lijem u nekom meču borilačkih veština na Medison skver gardenu, on ne bi imao nikakve šanse. Ali, kao trenirani ubica koji je već ubijao ljude u džungli, on bi ubio Lija, da je to borba za život i smrt - pojasnio je slavni režiser.

Tarantino je dodao da je njegov prikaz Lija u filmu bio veran pričama o njemu koje je čuo od drugih ljudi u industriji, što kako sam kaže i nije neka novost. Štaviše, više autora, uključujući Metjua Polija, su u svojim knjigama pojasnili kako je bilo raditi sa njim na setu.

- Li je samo sa visine gledao na američke kaskadere. I uvek ih je zaista udarao. U našem poslu to se zove `obeležavanje` (tagging), kada udarite kaskadera stvarno, i to je trenutak kada će svaki kaskader koji drži do sebe odbiti dalji rad, što se Liju dešavalo redovno - dodao je on.

Svakako, za Tarantina možete svašta reći, ali ne i da je nije dosledan. 😊 E sad, da li je Brus Li bio samo takav ili ne, to je već priča za sebe.

Autor: redportal.rs

#Brus Li

#arogancija

#kaskaderi

#kventin tarantino

#obeležavanje