4 čoveka koji na duši nose 300 ljudi 💀💀💀

4. TED BANDI

Zgodan, obrazovan i prepun šarma, Teodor Ted Bandi je izgledao kao najmanje sumnjiv čovek i za najbezazleniji prekršaj. Što je još više šokiralo javnost kada je otkriven njegov trag pokolja kroz više američkih savezničkih država. Rodila ga je i odgojila samohrana majka. Bandi nikada nije znao ko mu je otac i rastao je u uverenju da mu je baba zapravo majka, a majka sestra....

Nakon svog teškog detinjstva diplomirao je na Univerzitetu u Vašingtonu i skoro odmah započeo svoje krvavo putešestvije. Njegova prva žrtva pala je u Sijetlu 1966. godine.

Prvenstveno se fokusirao na lepe studentkinje, koje je sve šarmirao svojom elokventnošću i harizmom. Nakon Sijetla, počinio je više ubistava širom američkog severozapada. Potom je nastavio u Jutu i Kolorado, gde je nastavio svoj pir pre nego što je napokon uhapšen.

Dok mu se sudilo za kidnapovanje, uspeo je da pobegne iz pritvora, i to 2 puta, dok je čekao presudu. Domogao se Floride, gde je poklao nekoliko članova lokalnog univerzitetskog sestrinstva i stigao do svoje poslednje žrtve - 12-godišnje devojčice koju je silovao i potom ubio.

Kada je zakon napokon sustigao Bandija, 7 dana nakon njegovog poslednjeg ubistva, njegovo suđenje je postalo medijski događaj prve klase. To je bio prvi put u istoriji da je nečije suđenje bilo uživo prenošeno, sa Bandijem kao glavnom zvezdom, koji je (zajedno sa svojim advokatima) sam sebe branio.

Preko noći postao je medijska zveda, primao je na desetine novinara u svojoj ćeliji, primao pisma fanova i zaljubljenih žena (jednom se čak i OŽENIO). Najviše šta je voleo da radi jeste da golica maštu novinara i policije, dajući beskrajan broj "tragova" ka neotkrivenim ubistvima koja je počinio da bi odložio svoje suđenje.

Foto: Wikipedia.org/fair use

SLIKA: Ted Bandi nakon prvog saslušanja

Trik nije uspeo. Nad njim je izvršena smrtna kazna električnom stolicom 1989. godine.

Njegov istinski broj žrtava nikada nije otkriven.

3. DŽEFRI DAHMER

Prvo ubistvo je počinio 1978. g. sa 18 godina, i nikada više nije mogao da stane. Nastaviće da ubija sve do 1991. godine.

Dahmer je živeo prazan i težak život, odustao je od školovanja, od službe u vojsci, životareći kod različitih rođaka pre nego što ga je na kraju i rođena baba izbacila.

Tri godine pre svog hapšenja 1991. g., i sa više ubistava za pojasom, Dahmer je osuđen za drogiranje i napastvovanje maloletnika. Pušten je nakon godinu dana i od tog trena njegov krvavi trag ubistava biće fokusiran isključivo na mlade crnce.

Uhvaćen je 1991, kada je njegova poslednja žrtva uspela da se izvuče i pobegne u policiju. Kada su došli u njegov stan, zatekli su na stotine fotografija iskasapljenih telesa, delova tela, sačuvane kese sa genitalijama i odesečenim glavama i kadu prepunu kiseline u kojoj je Dahmer istopio tela bar 17 žrtava...

Foto: Wikipedia.org/fair use

SLIKA: Džefri Dahmer.

Njegovo suđenje je bilo šokantno. Na svedočenju je do detalja opisivao kanibalizam, pripremanje i konzumaciju delova tela svojih žrtava, nekrofiliju...

Godinu dana kasnije, 1992. godine osuđen je na 957 godina zatvora.

Dve godine kasnije, ubili su ga zatvorenici.

2. DŽON VEJN GEJSI

Za sve svoje komšije i prijatelje u klasičnom američkom predgrađu bio je prijatelj i drugarčina. Bio je poznat po tome što je voleo da organizuje roštiljanje i okupljanja za ceo kraj, bio je volonter u lokalnom ogranku Demokratske stranke i često se prerušavao u klovna kao gost na dečijim rođendanima gde su ga deca obožavala.

Ali Gejsi je čuvao grozomornu tajnu iza svoje maske savršenosti - bio je u zatvoru za seksualno napasništvo nad adolescentom, i to nije bilo sve...

Tokom potrage za nestalim dečakom 1978. godine policija je sasvim slučajno otkrila da je dečak aplicirao za posao u njegovoj građevinskoj firmi. Dobivši nalog za pretres, došli su u Gejsi rezidenciju očekujući samo kratku formalnost pre nego što će nastaviti dalje...

Foto: Wikipedia.org/Fair use

SLIKA: Džon Vejn Gejsi nakon hapšenja.

Prvo što je otkriven prsten od dečaka koji je nestao, potom odeća nekoliko mladića koji su takođe prijavljeni kao nestali. Kao vrhunac svega, kućom je krenuo da se širi neizdrživ smrad i jedan od policajaca je otkro malu šahtu, odnosno kanal, gde su pronađena tela još 29 dečaka... Svi silovani i ubijeni. Gejsijeva žena se žalila na smrad godinama, ali je on uvek govorio da je to od vlage...

U nikad kraćem suđenju osuđen je na smrtnu kaznu injekcijom, koja je izvršena 1994. godine.

1. HAROLD ŠIPMAN: "DOKTOR SMRT"

Oženjen porodični čovek sa stabilnom porodicom, životom i karijerom doktora preko koje je uspeo da ostvari neverovatnih DVESTA OSAMNAEST UBISTAVA.

Od 1972. godine veruje se da je ubio najmanje 71 pacijenta dok je radio na svom prvom poslu i duplo više nakon što je tražio transfer u drugu bolnicu jer su ga kolege smatrale za arogantnog i prepotentnog.

Konačno je pao 1998. godine kada su pogrebnici i jedan doktor primetili veliki broj kremacija koje je on potpisao. Takođe, uvideli su da i pacijenti određeni za spaljivanje svi dele jednu zajedničku nit: većina su stare žene koje su pronađene u sedećem položaju, kompletno obučene, a ne u krevetu, kao što najčešći slučaj sa teško obolelim osobama.

Uprkos ovome, nije bilo dovoljno dokaza da se nešto učini.

On je nastavio kao i pre, ali to mu je došlo glave. Njegova poslednja žrtva bila je majka advokata Kejtlin Grandi, koja je samoinicijativno krenula u istraživanje slučaja kada je on pokušao da napravi lažni testament njene majke gde bi on bio jedini naslednik. Za razliku od njegovih prethodnih žrtava, gospođa Grandi nije bila kremirana, pa je autopsija tela otkrila enormne količine droge diamorfina.

Pred sudom je optužen za 15 ubistava i osuđen na doživotni zatvor 2000. godine. Ubio se u zatvoru 2004.

Nikada nije priznao nijedno ubistvo.

Foto: Wikipedia.org/Wakefield prison

SLIKA: Dr. Harold Šipman

Autor: BARBARA MARANZANI / Redportal.rs

#Doktor Smrt

#Džefri Darmer

#Džon Vejn Gejsi

#Masovne ubice

#SMRT

#poremećen

#psihologija

#ted bandi