Izložba će se održati u okviru Beogradskog meseca fotografije

Izložba Maradona, posvećena slavnom argentinskom fudbaleru Dijegu Maradoni, biće otvorena od 3. do 18. juna na Sava Promenadi u okviru petog izdanja Beogradskog meseca fotografije, saopšteno je iz agencije KomunikArt.

Foto: Unsplash.com/Jack Hunter / @jacktthunter

Ova postavka predstavlja ekskluzivni izbor fotografija iz arhiva argentinske novinske agencije Télam, srpske agencije MN Press, kao i izbor radova iz arhive fotografa Dragane Udovičić i Aleksandra Dimitrijevića.

Realizaciju izložbe omogućili su pored navedenih agencija Ambasada Argentine u Srbiji i kompanija Belgrade Water Front.

Slavni fudbaler Dijego Maradona u životu je imao tri velike ljubavi: porodicu, fudbal i rodnu Argentinu, a Srbiju je zavoleo nakon dve posete.

Prva se dogodila u oktobru 1982. godine, kada je postigao čuveni gol na Marakani pred 95.000 gledalaca, a druga 2005. tokom snimanja poznatog Kusturičinog dokumentarca Maradona by Kusturica.

Uspeh festivala Beogradski mesec fotografije, osnovanog 2016, zasnovan je na tri postulata: kvalitetu domaće fotografske scene, saradnji sa umetničkim fondacijama, galerijama, muzejima, ambasadama i kulturnim centrima u Beogradu i kontaktima sa međunarodnim manifestacijama.

Autor: Telegraf.rs / Tanjug

#Beogradski mesec fotografije

#Izložba

#dijego maradona