Sliku skulpture nemamo, jer je nevidljiva 😂🤣

Nevidljiva skulptura italijanskog umetnika Salvatorea Garaua nedavno je prodata za 15.000 evra. Kupio ju je privatni kolekcionar.

Zove se Ja jesam. Nevidljivo umetničko delo u osnovi predstavlja prazninu, tehnički prazan prostor koji zapravo zauzima energija skulpture.

Sigurno se pitate šta će novi vlasnik ove nevidljive skulpture dobiti za svoj novac? Ako govorimo o vidljivim, opipljivim stvarima, on će dobiti potvrdu o autentičnosti koja dokazuje da je Ja jesam vlasništvo kupca.

Umetnik predlaže da se umetničko delo čuva u posebnoj sobi, u prostoru bez prepreka, veličine oko 150 × 150 cm. Specijalno osvetljenje i kontrola klime nisu obavezni.

- Uspešan ishod aukcije svedoči o neoborivoj činjenici: praznina nije ništa drugo do prostor prepun energije, čak i ako je ispraznimo i ništa ne ostane, prema Hajzenbergovom principu neizvesnosti da ništavilo ima težinu - rekao je Salvatore Garau.

- Stoga ima energiju koja se kondenzuje i pretvara u čestice, ukratko, u nama! Kada odlučim da izložim nematerijalnu skulpturu u datom prostoru, taj prostor će u određenoj tački koncentrisati određenu količinu i gustinu misli, stvarajući skulpturu koja će samo iz mog naslova poprimiti najrazličitije forme. Na kraju krajeva, zar ne dajemo oblik Bogu kojeg nikada nismo videli? - dodao je on.

Garau smatra svoju nevidljivu skulpturu savršenom metaforom našeg doba. Sliku nevidljive skulpture nemamo, jer je nevidljiva. 😂🤣

Autor: redportal.rs

#AUKCIJA

#ja jesam

#nevidljiva skulpura

#skulptura