Znak: Ovan, podznak: Rak

Ovan je prvi znak vatrene trojke po kvalitetu je kardinalan, a njegova vladajuća planeta je Mars, a njegova sezona traje od 21. marta do 19. aprila.

Osobine Ovna uključuju hrabrost, srčanost, odlučnost, preduzimljivost, strastvenost, ali i impulsivnost, sirovost, grubost i agresiju.

Foto: Pixabay.com

Rak je prvi znak vodene trojke, po kvalitetu je kardinalan, a njegova vladajuća planeta je Mesec.

Osobine Raka su osećajnost, brižnost, velikodušnost, odanost, ali i inertnost, česte promene raspoloženja, malodušnost, samosažaljevanje.

Foto: Pixabay.com

Osoba rođena sa Suncem u Ovnu i podznakom u Raku je vrlo strastvena. Imamo duplu kardinalnu kombinaciju, impulsivnog, preduzmljivog Ovna, i strastvenog, predanog Raka. Ovan Raku daje odlučnost i samouverenost, dok Rak Ovnu daje dozu empatije, koja ovom impulsivcu itekako treba. Zajedno, dobijamo osobu koja je uvek spremna da se zauzme za sebe, u stanju je da ide napred, ne beži od sukoba, ali isto tako ima razumevanja za druge ljude i njihove potrebe.

Sa negativne strane, može se javiti doza nestrpljivosti, osoba se može osećati kao da je neophodno da sve stalno drži pod kontrolom, što može dovesti do rasipanja energije. Nestrpljivost lako može dovesti do grubosti, koja se nalazi unutar sirove energije i Ovna i Raka. Generalno, ključ svega, kada je ova kombinacija u pitanju, je strpljenje.

Poznate osobe rođene sa ovom astrološkom kombinacijom su: Vinsent van Gog, Viktoria Bekam, Geri Oldman, Farel Vilijams.

Autor: redportal.rs

#Horoskop

#astrokombinacija

#astrologija