Pokrenut i nagradni konkurs Predstavi svoj muzej 🎥

Manifestacija Muzeji za 10 biće održana od 9. do 15. novembra, uz pridržavanje svih procedura koje se odnose na sprečavanje i suzbijanje COVID-19, najavili su organizatori. Manifestacija je trebalo da se održi u maju, ali je odložena zbog zdravstvenog stanja u svetu, te potpunog zatvaranja muzeja.

Da bi još aktivnije uključili publiku, organizatori su pokrenuli nagradni konkurs Predstavi svoj muzej. Publika je pozvana da u kratkoj video-formi predstavi svoj omiljeni muzej. Klipovi će biti prikazani na društvenim mrežama, dok će najkreativniji biti nagrađeni. Više o konkursu saznajte OVDE.

View this post on Instagram

Nagradni konkurs traje od 1. do 15 novembra 2020. godine u ponoć! Šta treba da uradite da biste učestvovali: kratak video klip u trajanju do 3 minuta o tome kako vidite svoj muzej ili šta ste zabeležili tokom Manifestacije potrebno je da postavite na svom profilu i sa naznakom @muzejiza10 i #muzejiza10 NAGRADE: Prema izboru stručnog žirija, 10 najboljih, najkreativnijih i najzanimljivijih video radova biće nagrađeni prigodnim poklonima koje daruju Studio Maruška i Muzeji Srbije. Imena dobitnika biće objavljena najkasnije u subotu, 21. novembra 2020. godine do 20 časova. Celokupna pravila konkursa možete pročitati na linku u opisu profila.

A post shared by Muzeji za 10 (@muzejiza10) on

IZVOR: IG / @muzejiza10

Ovogodišnja tema manifestacije, koja je ujedno i tema Međunarodnog dana muzeja, jeste:

Muzeji za jednakost: raznolikost i inkluzija.

Tema treba da podstakne jačanje raznolikosti i inkluzije u ustanovama kulture, kao i da naglasi osnovnu društvenu vrednost muzeja - potencijal da stvore značajna iskustva za ljude bez obzira na njihovu etničku pripadnost, pol, socioekonomsku pozadinu, nivo obrazovanja, fizičke sposobnosti, političku pripadnost i verska uverenja.

Ceo program manifestacije možete videti OVDE.

View this post on Instagram

Manifestacija „Muzeji za 10“ u brojevima: ➡️ ove godine se održava 6 po redu, ➡️ svake godine uključi se skoro 50 gradova i mesta u Srbiji, ➡️ u Manifestaciji učestvuje više od 80 institucija kulture, ➡️ raznovrsni programi održavaju se na više od 120 lokacija! Ponosni smo na to što naša muzejska zajednica raste i što svake godine brojimo sve više članova! A kakvi vas sve programi očekuju ove godine pogledajte na sajtu #linkinbio #muzejiza10 #ICOMSrbija #ICOMSerbia #kulturamanifestacija #kultura #srbija

A post shared by Muzeji za 10 (@muzejiza10) on

IZVOR: IG / @muzejiza10

IZVOR: FB / Muzeji za 10

Autor: redportal.rs

#Muzeji za 10

#Muzeji za jednakost

#Predstavi svoj muzej

#Srbija

#beograd