Kinesko-kanadski glumac postavio pitanje čelnicima Amazona povodom nove serije

Glumac Ludi Lin, poreklom Kinez, ovih dana je izazvao manji potres na mrežama kada se preko svog Tviter profila obratio čelnici Amazon studija Dženifer Salke, ne baš u prijateljskom tonu. On je, podelivši intervju koji je Salke dala za Holivud reporter, a u kome je ona opravdavala budžet za predstojeću seriju koja se dešava u svetu Gospodara prstenova, postavio pitanje zbog čega u toj seriji neće biti nijednog lika azijskog izgleda.

- Biće teško opravdati pravljenje `ogromnog sveta` bez ijednog lika koji izgleda kao Azijat. Okrenite tu imaginaciju ka nama Dženifer. Nije teško, mi smo baš ovde - napisao je Lin u svom tvitu.

U pomenutom intervjuu Salkeova je rekla da je predviđeni budžet za seriju, koji iznosi neverovatnih 465 miliona dolara, neophodan kako bi se napravio ogroman svet iz Tolkinove knjige.

Čini se da Lin, koji osim što je glumac ujedno i aktivista koji se često zalaže za prava ljudi azijskog porekla, i u Tolkinovom svetu vidi diskriminaciju. Doduše, možda ga nije čitao, ili eventualno smatra da ga treba prepraviti za današnje vreme? 🤔

IZVOR: TW / @ludi_lin

Autor: redportal.rs

#Gospodar prstenova

#Ludi Lin

#azijski glumci