Glumica Nada Blam pored maestalne glume poznata je i po crtanim likovima kojima je pozajmljivala glas 😁

Gost Dragana Marinkovića Mace ovoga jutra u Kasnom Zornjaku bila je prvakinja Drame narodnog pozorišta u Beogradu Nadežda Nada Blam, koja je tokom emisije govorila o svom glumačkom putu.

Interesovanje za glumu još u ranom detinjstvu probudila joj je majka, takođe glumica, koja joj je često recitovala pesme. Nada često kaže da se "rodila" u pozorištu u kome je provela preko 40 godina.

Foto: Printscreen RED TV

Nada je do sada, kako je rekla, doživela 100 premijera i odiglala preko 1000 predstava, a pored glume bavila se i sinhronizacijom crtanih filmova 25 godina. Naime, glumica je u taj posao uplovila sasvim slučajno i zadržala se dugi niz godina u njemu. Pozajmila je glas nekim od najpoznatijih crtanih likova: Olivi, Mini Maus, Luciji, Ejpril O'Nil, Brzom Gonzalesu, dok je u crtaću Tom i Džeri pozajmila glas za nekoliko likova.

Kao omiljenog crtanog lika kome je pozajmljivala glas, Nada je izdvojila lik Luciju iz Snupija, i pritom otkrila da je ćerci predložila da unuki da ima upravo po ovom liku. 😁

Foto: Printscreen RED TV

Nada Blam se jedan period bavila solo pevanjem, međutim od pevačke karijere je odustala. Kako kaže, ne voli da peva, iako ima jako lep glas, mada je za solo pevanje potrebno mnogo više od toga. Potrebno je umeti taj glas i talenat sačuvati ( ne sme se pušiti, pričati dugo telefonom i slično...), što nije lako, objasnila je glumica i potom govorila o školi glume koja se će otvoriti na Paliluli.

IZVOR: YT / Sacuvano od zaborava

Naime, pored Nade Blam pozvana je i Mina Lazarević kao jedan od profesora u školi glume koja bi uskoro trebalo da se otvori, međutim, da li će glumica na kraju prihvatiti ovaj posao ostaje da vidimo. Kao jedan od lošijih uslova Nada je navela malu platu za posao kome treba biti veoma posvećen.

Foto: Printscreen RED TV

Autor: redportal.rs

#Kasni Zornjak

#crtani film

#gluma

#glumica

#nada blam