Prva realizovana 2019, uspešnim izvođenjem Antigone 😊

Sedmog maja, dodelom nagrada u Sava centru, počeo je 49. FEST. 😊

Na prvoj Konferenciji 49. Međunarodnog filmskog festivala, koja je održana danas u Kombank dvorani direktor CEBEF-a Damir Handanović najavio je novu saradnju ove institucije sa glumcem Radetom Šerbedžijom i kazalištem Ulysses.

- CEBEF je sa kazalištem Ulysses 2019. realizivao odličnu, ako ne i najbolju predstavu na ovim prostorima Antigona, i pokazali smo šta znači kada na BELEF-u imamo predstavu u kojoj igra Rade Šerbedžija, prvi put u Beogradu posle 28 godina. U septembru ćemo imati još jedan ozbiljan produkcijski zahvat na kome želim da zahvalim Radetu, Lenki i njihovom timu. Da ne otkrivam baš sve, ali mogu da najavim ozbiljnu produkciju ove godine, opet po prvi put u Beogradu. Ponosan sam na ustanovu kulture koju vodim, i sto istinski umetnici prepoznaju koliko se borimo za kulturu u Beogradu - istakao je Damir Handanović.

Da podsetimo, kazalište Ulysses ove godine slavi 3 decenije postojanja. 😊 Osnovao ga je 2001. g. Rade Šerbežija sa dramaturgom Borislavom Vujčićem, a prva izvedena predstava u ovom pozorištu bio je Šekspirov Kralj Lir.

Autor: redportal.rs

#CEBEF

#Damir Handanović

#FEST