U studiju Kasnog Zornjaka ovoga jutra gledali smo neke od članova orkestra Muzikon, koji su se potrudili da nam približe klasičnu muziku 🎹🎻

Tema dana ovog jutra u Kasnom Zornjaku bila je klasična muzika. Dragan Marinković Maca u studiju RED TV-a ugostio je nekoliko članova kamernog orkestra Muzikon, koji su tokom emisije gledaocima otkrili na koji način se javila ideja za stvaranje pomenutog sastava, kao i šta mogu očekivati ukoliko dođu na neki od njihovih koncerata.

Klasičnu muziku u Zornjaku približili su nam i Igor Hadžić i Aleksandar Vrbić, koji su svirali na violinama, kao i Anđelka Đukić, Miloš Jovanović i Andrija Vrbić, koji su nas bliže upoznli sa Muzikonom.

Foto: Printscreen RED TV

Miloš Jovanović bio je jedan od tvoraca Muzikona, koji je nastao od ideje studenata muzičkih umetnosti. U želji da nastave da rade ono što vole i okupe mlade i talentovane ljude stvorili su orkestar 2017. godine, a pored njega vode i školu u kojoj podučavaju ljude koji do tada nisu imali nikakvog dodira sa klasičnom mizikom.

Anđelka Đukić, jedna od članova Muzikona, objasnila je da im je želja da ljudima približe klasičnu muziku i pokažu da je ona namenjena svima, a ne samo određenoj grupi ljudi, i dodala da je sve stvar navike. Kod nas ljudi nemaju naviku da slušaju klasičnu muziku, a u njoj zapravo može svako da uživa, kazala je Anđelka.

Foto: Printscreen RED TV

Tokom emisije imali smo priliku da čujemo deo sa koncerta koji je održan na Kolarcu, a tokom kojeg je orkestar Muzikon izveo I simfoniju Aleksandra Sedlara.

Foto: Printscreen RED TV

Muzikon u narednom periodu očekuje odlazak u Nemačku gde će nastupiti na jednom džez festivalu, dok su prošle godine uspešno završili turneju po Kini, u čak 8 različitih gradova.

Ukoliko ne odete na neki od koncerata Muzikona, možda će oni doći do vas, odnosno zasvirati baš ispred vaše zgrade, što im ne bi bio prvi put. 😅 Naime, pomenuti sastav vrlo često nastupa besplatno u dvorištima zgrada uz dogovor sa stanarima. Jedan delić ovakvog koncerta pogledali smo tokom emisije, a sa vama u nastavku delimo fotografiju:

Foto: Printscreen RED TV

Foto: Printscreen RED TV

Kamerni orkestar Muzikon je novi umetnički multimedijalni sastav koji promoviše kvalitet, izvrsnost i kreativnost sa posebnim osvrtom na originalnu promociju i emancipaciju svih aspekata koncertnog izvođaštva. Pored klasičnog repertoara Muzikon orkestar razvija i izvodi drugačije projekte (digitalni koncerti, interaktivni dizajn, 3D maping i nove tehnologije). Fleksibilnost orkestra i kvalitet u više žanrova definiše ga kao umetnički ansmabl 21. veka sposobnog za sve zahteve muzičke produkcije.

Autor: Muzikon / redportal.rs

#Muzika

#klasična muzika

#muzikon

#orkerstar muzikon