Laka pena i vazdušni đon 🤭

Od avgusta 2007. godine alarmantni broj stopala (da stopala) je izbačeno na obale Sališkog mora u SAD i Kanadi. Do sada čak 21 par - uglavnom još uvek u svojim patikama, koji su pronađeni od strane užasnutih šetača i ljubitelja plaže (stvarni broj je verovatno daleko veći).

Prva dva su pronađena u razmaku od jedne nedelje od strane male devojčice i jednog para.

U nekoliko sledećih godina, sve je više stopala počela da izbacuje voda. Skoro sve uvek u patikama. Priča je počela da zadobija interesovanje medija širom sveta, gde su mnogi špekulisali da je u pitanju serijski ubica ili obračun mafijaša koji deponuju tela na dno mora.

Priča je posedovala sve što je potrebno da od nje nastana prava misterija, uključujući i najvažnije - pitanje zbog čega su tek sada počela stopala da se pojavljuju na obali?

Iako je zaista početak savršen za jedan holivudski detektivski horor, ipak moraćemo da vas razočaramo. Iza stopala ne stoji nikakav serijski ubica nit bili šta slično. Kao i uvek u životu, objašnjenje je mnogo prostije od toga i glasi - promena u industriji cipela.

Kada se telo, da li usled nesreće ili samoubistva, nađe u moru i potone na dno okeana, vrlo brzo krenu da ga konzumiraju strvinari. Strvinari poput ljuskara su lenji i preferiraju mekane delove tkiva. Na ljudima ti delovi uključuju i naše zglobove, koji su uglavnom sačinjeni od mekanog tkiva i ligamenata. Kada progrizu kroz ove delove, stopalo se otkači poprilično brzo i to pre no što počne bilo kakvo truljenje tela. Tako da su tela potonula cela dok su stopala "otkačila" ribe.

Zašto tek od 2007? E to du najnoviji dizajn patika dolazi na scenu. U poslednje dve decenije, patike se prave od lagane pene, kao i sa vazdušnim džepovima u đonovima.

Stoga ovakvi slučajevi se ranije nisu pojavljivali, jer su stopala ostajala na dnu. Sada odmah isplivaju na površinu jer su moderne patike, za pomorske uslove, pravi mali pojasevi za spasavanje. Samo ne dovoljno veliki da izvuku celo telo, ali dovoljni da izvuku stopala.

Autor: redportal.rs

#delovi tela

#misterija

#more

#odsečena stopala

#okean

#patike

#progrižena stopala

#stopala