Umetničko stvaralaštvo na Opštini Stari grad

Ustanova kulture Parobrod objavila je konkurs za bijenalnu nagradu Aleksandar Deroko. Ova nagrada je ustanovljena 2021. godine i dodeljuje se prvi put.

Cilj ovog projekta jeste da podstakne umetničko stvaralaštvo na Opštini Stari grad.

USLOVI KONKURSA

🧐 Izbor dobitnika odnosiće se na delo objavljeno ili realizovano u protekle 2 godine, i to u periodu od aprila 2019. do aprila 2021.

😎 Za nagradu mogu konkurisati:

▶ pojedinac ili grupa autora projekta iz oblasti arhitekture i urbanizma na Opštini Stari grad. Projekat može biti samo idejni, kao i već realizovan. U izbor ulaze obnove fasada, projekti kuća, zgrada, parkova, spomenika, kao i arhitektonske celine na Opštini;

▶ autori izložbe ilustracija, crteža, slika ili grafika čiji su radovi bili predstavljeni u relevantnoj kulturnoj instituciji (galeriji, muzeju, kulturnom centru…) na Opštini Stari grad;

▶ autori monografija koje se odnose na istoriju, umetnost i kulturno nasleđe na Opštini ili su posvećene istaknutoj ličnosti koja je živela na Opštini Stari grad.

😍 Za nagradu se mogu prijaviti državljani Republike Srbije, kao i strani autori.

ŽIRI

Žiri će raditi u sledećem sastavu: prof. Branislav Mitrović, akademik i profesor na Arhitektonskom fakultetu; prof. Rastko Ćirić; ilustrator i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti; dr Marina Pavlović, istoričar arhitekture i zamenica direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

NAGRADA

Novčani iznos nagrade je 120.000 dinara.

NAČIN UČEŠĆA

Predlozi se dostavljaju elektronskom poštom na marija.pavlovic@ukparobrod.rs i/ili pisanim putem na UK Parobrod sa naznakom Konkurs za nagradu Aleksandar Deroko. Radove je potrebno poslati najkasnije do 15. avgusta 2021. godine.

Predsednik Opštine Stari grad Radoslav Marjanović svečano će dodeliti nagradu 4. 9. 2021. godine u UK Parobrod.

View this post on Instagram

A post shared by UK Parobrod (@ukparobrod)

IZVOR: IG / @ukparobrod

Autor: redportal.rs

#Aleksandar Deroko

#Izložba

#Nagrada

#Nagrada Aleksandar Deroko

#UK Parobrod

#beograd

#kultura

#umetnost