Sve zavisi kako ga uneseš - može i do DESET SATI da te radi 😱

Oni koji redovno konzumiraju kanabis, trebali bi bar 5 sati nakon konzumacije da ne prilaze nijednom vozilu - sudeći prema studiji koja je urađena da bi se odredilo koliko marihuana utiče na motoričke sposobnosti.

Takođe, naučnici su naveli da je ova procena podložna promeni u određenim okolnostima. Na primer ona ne važi za one koji oralno konzumiraju kanabis u njihovom slučaju oni ostaju urađeni ko majke i preko OSAM SATI. 🥴

Nalazi su objavljeni u žurnalu Neuroscience and Behavioral Review, i kako je navedeno podaci bi mogli da pomognu vlastima u cilju izrade zakona koji bi se ticali korišćenja kanabisa i upravljanja motornim vozilima.

Analizom sakupljenih podataka, otkrili su da tetrahidrokanabinol, odnosno THC glavna psihoaktivna supstanca kanabisa, negativno utiče u više aspekata krucijalnih u vožnji - uljučujući i vreme reakcije kao i sposobnost da se kola voze u jednoj traci. 🤣 Kako nivo THC u krvi dostiže svoj maksimum, počinje da utiče i na kognitivne sposobnosti korisnika. Funkcije poput motorike, sposobnosti pamćenja itd.

Ipak, nakon tri sata, većina ovih funkcija se vraća u normalu. Naravno u slučaju umerene konzumacije THC, koja se po ovoj studiji definiše kao 10 miligrama. Oni koji konzumiraju duplu dozu. mogu očekivati povratak u normali tek nakon sedam sati.

I pored svega i sami autori priznaju da ne postoji univerzalni odgovor na pitanje koliko čekati pre sedanja u kola? Više faktora utiče na trajanje efekata kanabisa u organizmu, posebno način na koji je unet. Pride, oni koji redovno konzumiraju razvijaju rezistenciju, odnosno potrebna im je veća doza radi postizanja istog efekta.

Kako navodi autor studije doktor Danijel Mekartni:

Naša analitika jasno pokazuje da negativni efekti mogu trajati i deset sati ako su unešene velike doze THC, posebno ako je to učinjeno oralno. Prosečna dužina efekata je oko 4 sata kod niskih doza ili ako je THC konzumiran pušenjem.

Autor: redportal.rs

#High

#Kanabis

#Kognitivne sposobnosti

#Marihuana

#THC

#droga

#džidža

#motorika

#naduvan

#urađenost

#vožnja