Skriveni religiozni simboli na zidovima iznenadili vlasnicu kuće

Žena koja je nedavno kupila novu kuću u malom gradu Nju Bedford koji se nalazi u američkoj saveznoj državi Masačusets nije imala predstavu šta se krije ispod tapeta njenog novog doma. Naime, očigledno je jedan od prethodnih vlasnika kuće naslikao religiozne prizore na zidove, koji su potom iz nekog razloga bili skriveni.

Amber Otri objavila je na društvenim mrežama o svom zapanjujućem otkriću kada je 1. put ugledala freske, početkom marta. Objavila je tada nekoliko slika svojih otkrića, uz napomenu:

- Kad počnete da gulite tapete na zidu i otkrijete da se neko skriva iza njih ... hmmm .. nisam to očekivala.

Od tada je skinula sve tapete sa zidova svoje kuće u Nju Bedfordu i pronašla umetnost skrivenu u nekoliko različitih delova doma. Radi se o slikama, uključujući naročito one verski motivisane, poput anđela, krstova, pa čak i prikaz raspeća.

Amber je izjavila da je jedini trag koji je pronašla o poreklu i nastanku ovih umetničkih dela 2/47 ispisan olovkom. Budući da kuća datira iz 1917. godine, moguće je da ovaj broj kazuje nešto približnije o vremenu i uslovima nastanka slike.

Prema rečima lokalnog sveštenika Tomasa Vašburna, veruje da je slike naslikao amater.

- Ono što se stalno pitam je da li ovo možda nije povezano sa ženskim pravom glasa u prošlom veku. Znam da je u Nju Bedfordu bio snažan pokret i da su sve slike iz tog perioda na temu savremene interpretacije moćnih žena. Svakako ne postoji nijedan snažniji primer moćne, svete žene od Jovanke Orleanke, a Terezija Avilska bila je poznata kao učesnica reformacije. Ona se razlikuje od toga što je 1. žena koja je imenovana za crkvenog doktora - navodi Vašburn.

Drugi stručnjaci kažu da je ovo umetničko delo možda nastalo kao deo uređenja privatnog prostora za poklonike neke sekte, čiji je predvodnik možda bio neko od prethodnih vlasnika kuće.

Autor: redportal.rs

#americke sekte

#freske ispod tapeta

#religijske slike na zidu

#sekte amerika