Crna Udovica odbrusila kritičarima

Proslavljena američka glumica Skarlet Johanson, koju najviše znamo po ulozi Crne Udovice u superherojskim filmovima, izjavila je za časopis Gentlewoman da nije u redu da se od glumaca očekuje društveni aktivizam političkog tipa.

- Ako sam rešila da budem glumica, znači da sam odlučila da ne budem političarka. Ne mislim da glumci imaju obavezu da budu društveni aktivisti - rekla je Johansonova, dodavši da ne misli da njena lična uverenja treba da utiču na njenu karijeru.

Ona je dodala da je njen posao da kroz umetnost reflektuje životna iskustva ili tipove ličnosti sa kojima publika treba da se identifikuje i da putem toga doživi empatijsko iskustvo.

- To je moj posao, kada vidim da je publika nešto osetila kroz moju glumu. Sve ostalo nije moj posao - pojasnila je ona.

Da podsetimo, 36-godišnja glumica se nemali broj puta našla u problemima političke prirode, pre svega jer je pre 4 godine glumila u holivudskoj verziji poznatog dugometražnog crtanog filma i stripa Ghost In the Shell, tumačeći lik devojke-robota koji je u izvornoj verziji - Azijatkinja.

Posle ovog slučaja je usledilo još nekoliko kontroverzi, poput one kada je stala u odbranu Vudija Alena 2019. godine kada su javnost preplavile priče da je ovaj glumac i režiser seksualno zlostavljao svoje saradnice i poznanice. Johansonova se i 2018. našla na stubu srama raznih grupa kada je pristala da glumi transrodnu osobu koja je rođena kao muškarac.

Što se nas tiče, verujemo da bi svet bio bolje mesto kada bi svako radio svoj posao, tako da je u potpunosti podržavamo u ovoj odluci.

Autor: redportal.rs

#Politika

#Skarlet Johanson

#glumica