Radovi na uređenju i opremanju Muzičke i Baletske Å”kole biće gotovi do jeseni.

Gradska koncertna dovrana u Muzičkoj i Baletskoj Å”koli biće najbolja u regionu kada se obave finalni radovi. Tim projektanata i akustičara u komunikaciji sa naÅ”im proslavljenim violinistom Stefanom Milenkovićem posle ā€œgeneralne probeā€ dvorane u januaru uradio je sve dorade kako bi ona funkcionalno, akustički i estetski bila na najviÅ”em nivou.

Time će Novi Sad imati vrhunske uslove za realizaciju koncerata najeminentnijih svetskih solista i ansambala, kao i za razvoj i jačanje domaće scene. U tome će Stefan Milenković imati veoma važnu ulogu.

ā€“ Nakon Å”to je prihvatio ponudu da bude angažovan kao upravnik nove dvorane, Milenković je obiÅ”ao prostor i pohvalio kvalitet materijala i zvuka. Takođe je izneo nekoliko predloga o dodatnim radovima koji bi kvalitet zvuka podgili na joÅ” viÅ”i nivo. To će omogućiti da Novi Sad dobije najbolju koncertnu dvoranu u regionu ā€“ rekao je za NS uživo Dalibor Rožić član gradskog veća za kulturu.

Rožić ističe da će Milenkovićev angažaman kao selektora svih muzičkih programa Kulturnog centra, i upravnika dvorane omogućiti Novom Sadu da postane jedan od najznačajnijih umetničih centara na Balkanu.

ā€“ Činjenica je da je Milenković već 40 godina deo svetske umetničke elite. Takođe je nesporno da je nastupao u najpoznatijim koncertnim dvoranama i da je sarađivao s najeminentnijim imenima svetske kulutrne scene. Njegovo iskustvo i poznanstva, predanost i autoritet stvoriće uslove i mogućnosti da u Novom Sadu nastupe najpoznatija imena klasične muzike na svetu, i na tome se već radi u okviru pripreme programa za sledeću godinu kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture ā€“ rekao je Rožić.

Radovi na uređenju i opremanju Muzičke i Baletske Å”kole biće gotovi do jeseni.

Autor: redportal.rs

#Koncertna dvorana

#NOVI SAD