Poznati istiniti događaj koji se desio sredinom osamdesetih će biti ekranizovan

Nema nikakve sumnje da su mnogi veliki filmovi (i ne samo filmovi) bili inspirisani istinitim događajima, jer naravno, život piše mnogo zanimljivije priče i od najtalentovanijih scenarista. To je jedan od razloga što toliko volimo Pijanistu, Šindlerovu listu ili Daru iz Jasenovca.

Međutim, malo ko bi se nadao da bi će se jednom snimati i film koji i nije samo ljudska priča - već medveđa! Ovih dana upravo takav posao je dogovoren, budući da će se svima poznata priča o medvedu koji je umro od prevelike doze kokaina koju je pojeo naći na velikom platnu. Režija je poverena rediteljki Elizabet Benks, dok će se u ulozi producenata naći Fil Lord i Kris Miler.

Benksovu znamo kao reditelja filma 4 banke a nevin, dok će za Lorda i Milera ovo biti prvi projekat koji če raditi u okviru Univerzal studija.

Sudeći po najavama, film će se zvati Cocaine Bear (logično) a biće inspirisan stvarnim događajima koji su se desili u Kentakiju 1985. godine. Da podsetimo, tada je u šumi pronađen mrtav medved za kog su policijski inspektori utvrdili da je najverovatnije umro od prevelike količine kokaina koju je pojeo, što je kasnije utvrđeno i na obdukciji.

Meda je pronađen pored velike putne torbe koja je očigledno bila puna ovog narkotika, u svom najčistijem obliku. Vrednost kokaina koju je medved pojeo je procenjena na 15 miliona dolara, ali kada je torba pronađena ostalo je svega 40 manjih paketića.

Kako se međutim, ova torba našla u šumi? E tu priča postaje još zanimljviija. Naime, izvesni Endrju Tornton, bivši advokat i policijski inspektor u odeljenju za suzbijanje narkotika (eh...), očigledno je u jednom trenutku napustio stare ideale i postao švercer narkotika iz Kolumbije.

Plan mu je bio da kokain koji je prethodno kupio u Kolumbiji prebaci u SAD tako što će nakon što pređe granicu u privatnom avionu Cesna, iz njega iskočiti služeći se padobranom. Međutim. Tornton nije imao sreće pa je poginuo odmah nakon skoka (glavom je udario u rep aviona), tako da je njegovo telo pronađeno u Tenesiju, dok mu je torba sa robom završila u Kentakiju, gde ju je pronašao taj medved.

Ono što je zanimljivo jeste da je ovaj Kokain meda u međuvremenu psotao atrakcija jedne prodavnice u gradu Leksingtonu, nedaleko od mesta gde je pronađen. Naime, oni su ga preparirali i postavili na ulaz. On sad ima i ime - Pablo Eskobar. Pristaje mu, priznaćete. 😄

IZVOR: YT / KentuckyForKentucky

Autor: redportal.rs

#kokain

#kokainski medved

#medved

#snima se film