Omiljeni tvor generacija je uklonjen iz novog dugometražnog crtanog filma Vorner brosa

Konačno je zvanično - čuveni francuski tvor, veliki zavodnik i ljubavnik, Pepe le Tvor, će biti izostavljen iz nastavka Svemriskog basketa, po svemu sudeći jer se radi o liku koji pomaže silovateljsku kulturu kod muškaraca. Ovo je preneo časopis Deadline, nakon što je kolumnista New York Times-a Čarls M. Blou ocenio ovog lika kao kontraverznog.

Prema sazanjima Deadline-a, Pepe je imao jednu zajedničku scenu u ovom filmu sa brazilskom glumicom i pevačicom Grejsi Santo (Greice Santo). Zapravo, ona je i snimila svoj deo, ali Pepe nije dodat, niti će te scene biti u filmu.

Foto: theblast.com/nepoznato

Sama scena je zamišljena u maniru ljubavnih drama 40-ih (poput Kazablanke), u kojoj je Pepe trebalo da bude šanker koji ugošćuje Santin lik. U toku deonice, Pepe je trebalo da krene da ljubi ruku Santovoj, koja je zatim povlači nazad, nakon čega ošamari Pepea.

Tada njen lik prosipa naručeno piće po Pepeu, a odmah potom mu prilaze Duško Dugouško i Lebron Džejms koji mu postavljaju pitanje da li je negde video Lolu Zečicu. Tada Pepe kaže da je mačka Penelopa (koju znamo iz crtaća i za kojom večito juri) podnela zahtev za zabranju prilaska njemu, na šta Lebron odgovara da niko ne sme da dodiruje crtane likove (tune) bez njihovog pristanka.

Prilično na ivici za nekog ko je već optužen za skoro pa silovatelja, zar ne?

Foto: wbanimation.fandom.com/nepoznato

Priča se da je Santova bila prilično ljuta kada su je obavestili da je ova scena izbačena iz filma. Ono što je neobično u celom slučaju je da se ona već istupila u javnost priznavši da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja, pa se čak i angažovala javno oko ovog problema u nekoliko navrata.

Da li ćemo Pepea opet moći igde da gledamo, osim u starim crtaćima, ostaje da se vidi.

Autor: redportal.rs

#Pepe Le Tvor

#ljubav

#silovateljska kultura

#svemirski basket 2